02 juni 2007

HiQ ut

Igår sålde jag mina HiQ-aktier. Jag fick 39,80 SEK för dem, vilket gav en uppgång på 8,4% (exklusive courtage) då jag köpte dem för 36,7 SEK i slutet av mars. Det var en bra affär och jag känner mig nöjd.

Anledningen till att jag väljer att sälja är för att jag vill hålla igen på andelen pengar som ligger i aktier eftersom jag är lite orolig för att det skall bli en dipp nedåt. Dessutom har förväntningarna ökat ganska markant på HiQ efter deras Q1-rapport, vilket i sin tur gör det svårare för dem att överraska positivt, vilket i sin tur gör att uppsidan blir sämre. Det är möjligt att jag är för feg, men jag följer trots allt reglerna som jag satte fram i förra inlägget, i alla fall regeln som säger att man skall sälja när man är osäker.

Det är inte alls osannolikt att jag köper in mig i HiQ framöver om det dippar nedåt under de närmsta veckorna. Jag tycker fortfarande om bolaget även om inte värderingen är lika tilltalande längre.

mvh Charlie

2 kommentarer:

Anonym sa...

Själv satt jag och sneglade lite på HiQ i slutet av veckan, men köpte aldrig några. Ska jag utgå från dig gjorde jag nog rätt! Att jag kikade på dom beror till stor del på att jag själv tycker dom känns som den mest attraktiva it-konsulten. Värderingsmässigt vet jag inte alls hur dom ligger till för tillfället. Tänkt följa dom ett tag och känna mig för.

Charlie sa...

Jag håller med dig angående HiQ. De imponserade med sin Q1-rapport och jag hoppas att de fortsätter på inslagen väg. En liten krydda är att det kan ske fler uppköp inom IT-konsulteribranschen och har man lite tur så sitter man på rätt stol när det händer något :)

Jag har förresten köpt tillbaka mina HiQ på 38,60 SEK. Om de pinnar upp en krona så kommer jag troligtivis att sälja dem igen.