18 januari 2007

Sony Ericsson och Investor

Det var förvisso inte så svårt att gissa att Sony Ericsson skulle leverera en bra rapport, men den rapport som levererades igår kändes mycket trevlig. Särskilt kul tyckte jag att det var att de numer är nära att gå upp som den tredje största aktören efter Nokia och Motorola. Om Sony Ericsson lyckas med det samtidigt som de kan hålla det höga snittpriset som de hitintills kunnat göra så är det klart beundransvärt, men det är en bit kvar även om man sålde för mer än Samsung (nuvarande trean) under förra kvartalet.

Vad gäller Investors rapport så var det nog ungefär vad marknaden räknat med. Det var intressant att läsa att de skulle satsa på onoterade tillgångar. Jag tror att det är helt rätt. De har visat tidigare att de kan leverera på den spelplanen och dessutom finns det finns förmodligen mer pengar att hämta där för ett företag som Investor. Substansrabatten är enligt di.se 208 SEK per aktie, vilket är mycket lockande med tanke på att kursen idag står ungefär 40 kr längre. Det är mycket lockande. Dessutom tycker jag att Börje Ekholm ger ett bra intryck, men det är mer en känsla. Förmodligen ett bolag som är värt att bevaka.

Förresten, jag såg att jag blandat ihop dagarna i mitt förra inlägg. Det var slarvigt. Jag ber om ursäkt för detta. Hoppas att det inte skapade förvirring för någon.

Inga kommentarer: