13 januari 2007

Björnaktier i hamn

Den som har läst tidigare på min blogg vet att jag har jagat XACT Bear-aktier för att kunna tjäna lite pengar på en eventuell korrigering nedåt. För att inte betala överpris har jag lagt köpordrar på ett antal nivåer. Två av tre nivåer har nu passerats, vilket betyder att jag kommer att köpa lite till om det går ner ytterligare, men efter det tänker jag inte riskera mer av mina pengar. Jag har även bestämt mig för en nedre säljnivå, dvs en nivå där jag kommer att sälja hela innehavet och så att säga ta förlusten.

Just en nedre säljnivå, eller en OK-det-gick-åt-skogen-men-den-här-förlusten-kan-jag-leva-med-nivå, är väldigt viktig att sätta, i alla fall för mig. Om jag inte sätter den på förhand så har jag oerhört svårt att sälja med förlust. Jag vill gärna tro att det skall vända och i ett sådant fall är det lätt att jag sitter på en aktie som går nedåt alldeles för länge. Naturligtvis kan man dela upp denna nivå i olika nivåer precis som jag gör med köpordrarna (se tidigare inlägg), men i just detta fall så har jag bestämt mig för att köra med en gemensam nedre säljnivå.

Jag hoppas inte att den tredje köpnivån kommer att passeras utan att det vänder uppåt (dvs att börsen går ned, se tidigare inlägg om XACT Bear). I ärlighetens namn börjar jag att bli lite tveksam till att börsen skall vända nedåt, men inte så tveksam att jag har funderat på att ändra köpnivåer och alla andra nivåer (nedre säljnivå och de olika övre säljnivåerna) som jag har satt upp. Vi får se hur det går. Jag kommer troligen inte att ha is i magen utan kan jag sälja med ett par procents vinst så gör jag det.

Inga kommentarer: