25 november 2018

Stora Enso R, Camurus: Nya aktier och godkännande i Europa

I fredags så trillade det in några Stora Enso-aktier för knappt 125 SEK. Efter att jag köpt så fortsatte kursen ner. Jag tror inte att Stora Enso är utan risk på något sätt, men jag tror att givet priset så är risken rimlig. Förutom att jag tror på bolaget, vilket jag får skriva om i kommande inlägg, så är jag inte särskilt exponerad mot skogsindustrin idag. Det påverkade mitt köp. Det finns förvisso en inte försumbar del Billerud Korsnäs i min portfölj, men inte så mycket så att jag tycker att det blir felviktat åt något håll. Stora Enso och Billerud Korsnäs är dessutom olika som bolag. Jag förväntar mig ingen rusning utan tror att jag inom ett år kommer att kunna sälja med några procents avkastning (om jag vill).

Jag tycker att många bolag har kommit ner på ganska attraktiva nivåer och det kan bli så att jag kommer att köpa mer innan året är slut. Om Duni skulle komma att handlas under 100 SEK så kanske jag fyller på. Det är även möjligt att jag köper lite ABB till. Trelleborg och Skanska är heller inte aktier som jag bangat för i nuläget.

Camurus fick godkänt på sitt preparat Buvidal (tror jag att det heter) i Europa och det gjorde att aktien hoppade upp en bit. Överlag så ser det ganska bra ut för bolaget, tycker jag, men jag har tänkt om lite ändå och kommer framöver att hålla mig borta från läkemedel och bioteknik. Jag kan helt enkelt för lite. Om Camurus hoppar upp ytterligare, tex genom att man får FDA-godkännande så är det möjligt att jag säljer hälften. Vi får se.


Inga kommentarer: