19 november 2018

Hövding: Stark Q3

Jag har inte kvar några aktier i Hövding. Det borde jag ha haft för efter att jag sålt så har aktiekursen utvecklats bra. Precis som de flesta andra aktier den senaste tiden så har det varit lite småkämpigt, men överlag så verkar det mesta gå ganska bra.

Nyligen så släppte man sin Q3-rapport. Det var bra läsning. Antal enheter som sålts låg på +87% och omsättningen dubblades jämfört med motsvarande kvartal förra året. Det verkar vara Tyskland som drar en del, men även Danmark och Sverige verkar gå bra. En annan positiv "nyhet" är att Öresund köpt aktier i bolaget.

Det som jag hade hoppats var att den nya produkten som just nu går under namnet Vega inte verkar komma nu till julhandeln. Det hade nog varit bra, men nu verkar det som att den istället kommer till våren eller eventuellt ännu senare. Jag har inte sett något datum för när den skall lanseras.

Med den försäljning som man har numer så är man kassaflödespositiva. Det är positivt och jag ser det som en viktig milstolpe. Om man kommer att kunna nå en marginal på 20% 2021 eller 2022 skulle vara väldigt bra, men det är inte säkert. De nya justerade finansiella målen är att man skall ha positiv rörelsemarginal under 2020. Gissningsvis kommer man att satsa en hel del på marknadsföring under 2019 för att få igång försäljningen av Vega.

Det som jag är lite fundersam kring är om det kommer att komma förseningar för Vega-projektet. Det tillhör som bekant inte ovanligheterna att produkter blir försenade och en säkerhetsprodukt som skall klara olika krav och dessutom kunna prata med mobiltelefoner och annat är inte helt enkelt, tror jag. Man är heller inget jätteteam.

Jag tycker inte att aktien känns helt intressant trots att Q3-rapporten var intressant läsning. Det är möjligt att jag gör come back, men just nu är det inget som jag funderar seriöst på.

Länk till rapporten:
http://hugin.info/169230/R/2222728/870640.pdf

Inga kommentarer: