27 april 2018

Telia, Nordea: Minskning för bättre balanas

Idag så passade jag på att minska något i Telia och Nordea, mina innan minskningen största två innehav i portföljen. Telia tycker jag ser mindre intressant ut och jag ser det som att en del av den uppsida som jag sett i aktien har visat sig nu. Jag ligger fortsatt tungt i Telia, men det sticker inte ut som det gjort tidigare. Vad gäller Nordea så fyllde jag på för ett tag sedan och ända sedan dess så tycker jag att jag varit lite väl tungt viktad mot bank. Tyvärr var jag lite het på gröten och sålde redan i förmiddags för 89,56 SEK, men så kan det vara ibland.

Jag är väldigt sugen på att ytterligare öka i Hövding. Det verkar vara bra drag i försäljningen när jag tittar på olika prisjämförelsesajter och topplistor. Mina förhoppningar inför Q1 är ganska höga. Det är naturligtvis ganska stor osäkerhet kring hur finansieringen skall se ut framöver, men det är väldigt mycket som pekar åt rätt håll som jag ser det. Förvisso ligger jag redan tungt och det är inte riktigt vettigt att pumpa in mer och öka risken. Hur som helst, det kan inte uteslutas att jag passar på att chansa inför Q1.

En annan aktie som jag funderar på att öka i är ABB. Jag tror att ABB på lite sikt kan bli bra. Det kan även bli så att jag ligger likvid ett tag.

Inga kommentarer: