26 februari 2018

Nordea, Telia, Hövding: Omstuvning

Idag så minskade jag i Telia och Nordea. Telia har länge varit störst i portföljen, men nu är den nere på andra plats efter Billerud Korsnäs, som numer är största innehavet. Nordea är tredje största innehavet. De tre innehaven är ungefär lika stora så ordningen kan nog komma att ändras framöver.

För en del av de pengar som jag fick loss från försäljningarna så köpte jag på mig fler Hövdingaktier. Det är kanske inte helt smart på alla sätt och vis, men jag tror att Q4:an kan vara helt OK. Det är möjligt att man inte bjuder på en enorm tillväxt, men jag tror inte att det kommer att vara en total besvikelse. Jag tror att Hövdings spridning har fortsatt efter Q3. Det är en chansning, men jag har vägt för- och nackdelar och kommit fram till att jag är beredd att ta risken.

En möjlig trigger framöver är Hövding 3.0. EU-projektet tar snart slut och jag misstänker att man snart kommer att kommunicera kring detta. Det har tagits fram en kommunikationsplan som jag skrev i ett tidigare inlägg och det tror jag inte att man hade gjort om kommunikationen kring projektet legat väldigt långt fram i tiden. Min hypotes är att Hövding 3.0 kommer under 2019. Rätt eller fel, det får vi se.

Det ska bli intressant att se rapporten när den kommer.

Inga kommentarer: