19 september 2016

Matse: UBS köpte mycket även idag, Hövding: Kursen sticker upp

Idag fortsatte UBS att köpa aktier i Matse. Igår och idag har man köpt för 2,3 MSEK, vilket motsvarar ungefär 260 000 aktier. Eftersom det finns drygt 30 miljon aktier totalt är det nästan en procent som har köpts. Det har funnits säljare både igår och idag, men om UBS-köparen vill öka ytterligare så kanske det får till effekt att kursen hoppar uppåt. Dagens mäklarstatistik finns nedan: 


Jag hörde en intressant podd idag. Det var DI:s börspodd om jag inte minns fel och vad jag tyckte var intressant var att man pratade om ICA:s största ägare, nämligen ICA-handlarnas förbund. Det är en ideell förening, vilket innebär att den utdelningen som man kommer att få kan man inte trycka ut till alla de ICA-handlare som är med i föreningen (eftersom detta får skattemässiga konsekvenser). Man kan tänka sig att ICA-handlarna väljer att köpa mer aktier, men man skulle även kunna tänka sig att ICA-handlarna "hedgar" sig mot internet-hotet genom att starta eller köpa en renodlad e-handlare. Jag tror inte att det kommer att bli så, men det skulle vara intressant om det blev så.

På tal om en annan sak så hoppade Hövding upp rejält idag. Jag blev inte riktigt klok på varför Hövding stack upp. Det verkar som att det är många (eller i alla fall några) som tror att Hövding står inför ett större genombrott och att det i kombination med låg omsättning fick kursen att hoppa upp. Om det fortsätter upp i morgon kanske jag lättar lite på mitt innehav. Jag tror fortfarande på bolaget, men jag ligger relativt tungt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Charlie. Trolig uppvärdering på hövding är denna sidan på facebook som visar hövding och haft över 100 miljoner visningar.

https://www.facebook.com/viralthread/videos/556482971208071

Anonym sa...

Angående Matse så är ju det också intressant. Ägarlistan från 30:e Juni ser ut som följer

Ägare

Gavia Food Holding AB 27.74% 9 037 142
Namaste Holding AB 18.14% 5 911 543
Isac Brandberg AB 17.39% 5 665 825
Prioritet Group AB 10.00% 3 258 334
UBS AG Clients Account 7.16% 2 334 188

Och nu senaste veckan har UBS smaskat i sig 3 313 107 aktier till vilket nästan gör dom till lika stor ägare som Brandberg(om inget annat hänt med siffrorna sen dess).

Det är nog läge att hålla lite extra koll på matse det närmaste och eventuellt ta in en liten trade ;)

Charlie sa...

Kul med kommentarer och kul att det är andra som följer Matse och Hövding.

Hövding: Tack för länken. Jag hittade länken när jag försökte googla fram en förklaring till varför aktien tickat upp lite. Det kan mycket väl vara förklaringen, men jag är alltid lite skeptisk till den typen av tecken. Jag håller med om att det är bra att många vill se en film om Hövding, men jag vågar inte dra för stora växlar. Jag håller dock med om att jag tror att Hövding står vid en tipping point.

Matse: Jag tror precis som du och jag tänker pinsamt mycket på vem det är som döljer sig bakom UBS-kontot :) Förhoppningsvis får vi fortsatt hög omsättning, men även en kurs som sticker uppåt. Jag tror att du har blandat ihop antal aktier och SEK. En del mäklarstatistik mäte i SEK istället för antal aktier.

Anonym sa...

"Jag tror att du har blandat ihop antal aktier och SEK"

Japp, det har jag nog :)