27 september 2016

Matse, Kinnevik, Investor, IES: Större omstuvningar

Igår och idag har jag stuvat om lite i portföljen. Eftersom jag var tvungen att köpa IES (Engelska skolan) via Nordnet och aktiedepå så fick det lite följdeffekter på min depå på Nordnet. Pengarna som jag fått loss från Hövding ville jag också sätta i rörelse.

Igår blev det Investor och Kinnevik i ISKn och därmed var Hövding-pengarna och lite ytterligare med i matchen igen. I nuläget ligger jag lite back i båda. Det är typiskt tråkiga investeringar och anledningen till att jag lägger lite pengar i dessa är att dels så finns det en substansrabatt även om det inte är helt självklart eftersom en del av innehaven är onoterade, dels att jag har lite väl mycket risk som helhet i portföljen. Telia och icke-lönsamma e-handlare är kanske inte de säkraste hamnarna. Det är möjligt att jag gör mig av med innehaven om jag hittar något mer intressant, men de kommer nog att ligga kvar åtminstone sex månader.

Idag sålde jag Matse som jag hade i min depå under förmiddagen. Efter att jag sålde lyfte kursen över 9 SEK efter att ha legat och pendlat runt 8,7-8,8 SEK sedan ett ganska bra tag tillbaka. Eftersom jag ville få loss lite pengar ytterligare till att teckna aktier så gjorde jag även mig av med ett gammalt Investor-innehav som har legat i depån ett par år. Förlusten från Matse kommer jag att kunna kvitta mot en del av vinsten i Investor. Jag tecknade för ganska mycket och det ska bli intressant att se hur mycket jag får. Tyvärr tror jag att ganska många kommer att teckna och att det bara bli ett fåtal aktier som jag får tilldelat. Om det blir så kommer jag kanske att köpa på mig mer under introduktionsdagen, men det har jag inte riktigt funderat igenom.

1 kommentar:

Charlie sa...

Det stora flertalet Matse-aktier har jag i min ISK så det var bara en liten del som jag gjrode mig av med idag, ca 10%.