03 februari 2009

Nyemissioner och XACT BULL

Idag meddelade SEB att de tar in 15 miljarder genom en nyemission. Investor garanterar 30% av detta belopp. Det verkar alltså som att Wallenbergarna inte såg någon annan utväg än att gå in och rädda sin gamla husbank. Själva nyemissionen är knappast någon kioskvältare och inte heller att Investor står för en del av fiolerna. Eftersom jag inte vet villkoren så vet jag inte om det är någon bra affär egentligen för Investor eller om det det är mer av en familjeangelägenhet. Naturligtvis kommer Investor aldrig att säga annat än att beslutet är taget på strikt affärsmässiga grunder, men har man sprungit runt i ett par generationer på SEB så är det kanske inte helt lätt att vara strikt affärsmässig. Förmodligen är det en bra deal för Investor, men jag hade tyckt att det vore roligare om Investors pengar gick till något annat än att täcka baltiska kreditförluster. Det kanske mest positiva med nyheten är att en hel del moln skingras. Osäkerhet är inget som börsen gillar.

Igår fyllde jag på med XACT BULL för 67,35 SEK. Det var inte dagslägsta, men med dagens uppgång så var det inte helt feltajmat. Min snittkurs ligger nu på 83,19 SEK. Efter nästa påfyllning, vilket kommer att ske nästa månadsskifte, så kommer jag nog kunna dra ner snittet till runt 80 SEK. Det är möjligt att jag håller där ett tag sedan. Vi får se. Jag börjar tröttna på att trycka in pengar i XACT BULL.

Förresten så meddelade även SAS att de skall ta in mer pengar i en nyemission. Det är dels statliga pengar, dels pengar från Wallenbergsstiftelsen. Jag har svårt att se att SAS skall kunna vända trenden och jag har inga funderingar på att satsa pengar i bolaget. Möjligtvis beror det på att jag inte kan marknaden och företaget, men speciellt lockad av att investera i SAS är jag inte.

mvh Charlie

Inga kommentarer: