04 februari 2009

AXIS rapporterar och aktien dyker

AXIS rapport var inte i linje med vad analytikern hade förväntat sig. Resultatet för Q4 hamnade på runt 50 MSEK och förväntningarna låg på runt 80 MSEK. Omsättningen steg något jämfört med förra kvaralet, omkring 5%, vilket även det var lägre än vad som förväntades. Utdelningen föreslås bli 1,25 SEK, vilket skall jämföras med förväntade 1,35 SEK.

När förväntningarna inte infrias brukar det synas i kursen. Detta är inget undantag. Just nu handlas AXIS för 44 SEK, vilket är omkring 7 SEK under gårdagens stängningskurs, alltså omkring 13-14% ner.

Jag tror att detta är en överreaktion. Många vet inte hur man skall tolka detta tapp och på grund av ovissheten tar man det säkra före det osäkra och säljer. När väl bollen är i rullning så brukar det sprida sig. När jag spekulationshandlade för några år sedan brukade jag försöka hänga på situationer som denna. Ibland gick det, ibland inte.

Mitt stalltips är att om man köper AXIS för 44 SEK nu så tror jag att man innan februari är slut kan sälja dessa 5% upp, ungefär 46,50 SEK. För att minimera risken kan det vara klokt att lägga in en stop-loss på 38 SEK, vilket är knappt 15%. Det skall bli intressant att se om jag har rätt.

mvh Charlie

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en intressant blogg!

Charlie sa...

Tack :)