28 oktober 2008

Vältajmad påfylllning av XACT BULL

Jag gjorde som jag sade och köpte ett antal XACT BULL idag. Prislappen landade på 65,85 SEK och min snittkurs för XACT BULL ligger nu på 96 SEK. Stängningskursen för XACT BULL stannade på 65,35 SEK, vilket innebär att jag som helhet nu liggger ungefär 32% back på tjuraktierna. Det är inte så bra, men jag hoppas på ett börsen skall repa sig något det närmsta halvåret. Genom att successivt pumpa in mer pengar i XACT BULL så hoppas jag att jag kan ligga på plus i XACT BULL någon gång strax innan sommaren, förhoppningsvis tidigare.

Till min stora glädje har den amerikanska börsen startat med en tjurrusning på runt 10%. Det är naturligvis glädjande och bör, om detta får til följd att Stockholmsbörsen går upp lika mycket, innebära att kursen för XACT BULL sticker upp med ungefär 10 SEK till runt 75 SEK (65,35*10%*1,5). Det skulle sitta fint med en sådan uppgång.

mvh Charlie

2 kommentarer:

Anonym sa...

Din strategi kan bli förödande. Visst ser det ut som vi kommer få/har ett bear market rally upp till högre nivåer men problemen är långt ifrån borta. Det kan bli värre, mycket värre. Vi har inte sett vad som händer med Balt-staterna än, eller hur många stora företag som kommer få packa ihop. General Motors ligger till exempel inte så bra till och utsikterna för dem ser annat än bra ut....
Jag tror den bästa strategin är att ligga likvid tills allt börjar lugna ner sig (6-12 mån framåt), för att sedan långsamt gå in i aktier, stora säkra företag som klarat sig förhållandevis bra.

När den gröna korsar den röda linjen då är det nog dags:

http://finance.yahoo.com/q/ta?s=^OMX&t=5y&l=on&z=m&q=l&p=m50,m200&a=&c=


Hoppas det ordnar sig med tjurarna och tack för en bra blogg!

Mvh
Storm

Charlie sa...

Du kan naturligtvis ha en poäng att vi står inför klart sämre tider och precis som du skriver så kommer en sättning i den baltiska ekonomin att påverka Sverige och övriga världen. Det kan med andra ord bli värre, men samtidigt är det svårt att pricka bottnen. Jag skallprova att sprida mina investeringar i XACT BULL under en lång tid, ungefär fram till nästa sommar. Det är kanske vågat, men jag är beredd att ta risken.

Tack för länken. Den var intressant. Jag tror att det finns en hel del folk runt om i världen som letar efter samma tendens. När den väl kommer så kommer förhoppningsvis köparna att återkomma.

mvh Charlie