03 april 2007

TeliaSonera ut och påfyllning XACT Bear

Tidigare idag så sålde jag mina ganska nyinköpta TeliaSonera för 62,50SEK. Det var en hygglig affär med tanke på att jag köpte dem för 60,25SEK. Tyvärr är det bara småpengar som jag handlar med så det blir inga pengar att tala om. Jag skulle egentligen kunna gå upp en nivå och handla med lite större poster, men jag tycker fortfarande att jag har för liten kassa för att öka posterna som jag handlar med. Det är ett dilemma. Man kan likna det hela med ett pokerspel faktiskt. Just nu står jag bredvid ett bord där man spelar med högre insatser, men jag känner mig inte riktigt mogen att sätta mig vid bordet. En lite konstig jämförelse, men jag hoppas att ni förstår vad jag menar.

Jag provde faktiskt att köra med lite större insatser med mina Investor-aktier och det gick ganska bra, inga större vinster, men enligt plan. På samma sätt provade jag att handla lite större poster med Readsoft, men det har hitintills visat sig vara en miss. Det var lite jobbigt när de var nere runt 5-10% även om jag trodde att de skulle hämta sig. Nu ligger de ungefär på +-0 och jag är ganska sugen på att göra mig av med dem, även om jag ät fullt medveten att det största felet som jag gör är att jag säljer för tidigt. Det är svårt, särskilt eftersom jag tycker att marknaden är helt märklig för tillfället. Det kommer dåliga nyheter från USA. Nyheter som tyder på att den amerikanska marknaden är i gungning och då stiger den svenska börsen. Rätt så märkligt tycker jag. Jag tror dock fortfarande att det kommer att komma en nedgång ganska snart. Det är möjligt att den landar mellan 5-10%, men att en del svenska företag måste göra marknaden besviken det är jag ganska säker på.

Eftersom jag tror att det kan komma en nedgång ganska snart så laddade jag på med ytterligare några XACT Bear. De har blivit en följetong här i bloggen, men jag hoppas att jag snart kan göra lite pengar på dessa.

En liten intressant parantes var att jag förra året gjorde totalt 10 affärer med XACT Bear och de flesta av dessa var med vinst och även summan av alla affärerna var med vinst. Detta trots att börsen 2006 som helhet gick upp kraftigt. Det tyckte jag var ganska intressant.


mvh Charlie

Inga kommentarer: