09 april 2007

Avstämning Q1 2007

Inspirerad av alla stämmor och kvartalsrapporter bestämde jag mig för att själv sätta samman en kort rapport om hur mina investeringar gått detta första kvartal av 2007.

Avslut under Q1, 2007

Eftersom ett av mina största problem är att mina pengar arbetar för dåligt, dvs för låg omsättning och investeringsgrad, så är det intressant att se att en viss uppryckning har skett på detta område. Under januari gjordes endast 3 avslut. Februari var heller inget vidare med endast 4 avslut. Under mars ökade dock aktiviteten något till 19 avslut, vilket får becknas som ganska bra.

XACT Bear har fyllts på successivt under kvartalet även om jag passade på att sälja av en del för 50,10 SEK under den lilla korrigeringen som var under mars månad. Så här i efterhand borde jag naturligtvis ha sålt av mer, men jag försöker att hålla mig till de målen som jag har satt upp sedan tidigare.

En del av de aktier som jag har sålt borde jag så här med facit i handen behållit, men jag var osäker på hur husmarknaden i USA skulle utveckla sig samt om de av Iran tillfångatagna britterna skulle orsaka någon form av orolighet som skulle kunna påverka oljepriset. Nu verkar det som att båda dessa farorna inte alls blev till något som påverkade ekonomin, men det kanske kommer, vem vet.

Jag är ganska nöjd med resultatet från mina affärer under denna period, med undantag för Teleca som blev en jobbig förlust att ta. Det skall dock sägas att jag egentligen borde ha fler förluster. Som det är nu så är jag alldeles för försiktig och rädd för att göra en förlust. Detta gör att jag gör en fåtal vinstaffärer och nästan inga förlustaffärer. Det hade varit mycket bättre om jag hade gjort fler affärer totalt. Nu är jag dock osäker på om det är helt rätt tid att gå in på aktiemarknaden, vilket gör att jag är lite försiktig, men en högre omsättning i portföljen är ändå ett mål som jag har.

I bilden ovan har jag valt att inte ta med mina XACT Bear-affärer. Anledningen till detta är att jag fyller på successivt och vid enstaka tillfällen som kursen sticker upp väljer jag ofta att sälja av en liten del. Kortfattat kan man säga att jag har gjort en del XACT Bear-affärer under Q1 som kan ses som vinstaffärer, men som helhet ligger jag back 5% ungefär.

mvh Charlie

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Charlie!

Hur ser resultatet ut totalt för dina placeringar detta första kvartal?

Keep up the good work. Alltid kul att läsa vad du skriver.

Mvh
Ett pokerproffs :)

Charlie sa...

Hej pokerproffset!

Kul att du gillar bloggen! Uppskattning och kommentarer är bra bränsle för att fortsätta med bloggandet :)

Vad gäller resultatet för mina placeringar under Q1 så är det ungefär +-0%, m a o kasst med tanke på att index gått ungefär 9% i skrivande stund.

Det finns ett par orsaker till att det gått dåligt. En stor orsak är att jag har varit alldeles för likvid. Faktum är att jag har funderat lite på att lära mig lite texas hold'em-taktik för att få bra idéer till hur jag kan bättre få pengarna att jobba, dvs när är det läge att dra sig ur, när skall man höja, etc.

En annan orsak är att jag har ganska mycket XACT Bear, vilket mestadels har varit fel under föregående kvartal. Vad gäller aktier generellt så har jag haft, så här med facit i hand, för låga förväntningar på många av mina placeringar, dvs jag har sålt för tidigt. Ett vanligt misstag som på sitt sätt egentligen inte är ett misstag utan snarare ett resultat av försiktighet, eller feghet om man så vill.

Jag hoppas att jag kan knipa några Handelsbanken-aktier innan utdelningen. Förhoppningsvis kan det bli en bra affär, men vi får se hur det blir. Det verkade även hoppfullt med Ericsson. Tyvärr har jag ännu inte hunnit kolla närmre på vare sig rapporten eller artiklarna som stämman genererade.

Det blev ett ganska långt och ostrukturerat svar på en kort fråga :)

Ha det bra och lycka till med pokern!

mvh Charlie