29 april 2007

Readsofts kvartalsrapport

Readsoft presenterade en dålig rapport för ett tag sedan och kursen dök. Läs mer i DN:s artikel "Readsofts vinst något lägre". Det känns naturligtvis mindre kul för en aktieägare som jag är, men som den nyblivne långsiktige aktieplacerarensom jag är (jo, det är sant, jag har börjat tänka om lite vad gäller mitt handlande) så får man ta sådana bakslag med ro.

Kursen ligger just nu runt 22 SEK och jag ligger drygt 10% back. Det är inte för att mycket att oroa sig för egentligen i ett bolag som Readsoft. Eftersom omsättningen är ganska låg kan reaktionerna ibland leda till stora kursförändringar. Förmodligen är det också många som är lite oroliga för att äga aktier med hög risk, eftersom om det kommer en korrigering nedåt så finns det risk att högriskaktier drabbas extra hårt. Jag har dock bestämt mig för att behålla mina Readsoft-aktier ett tag till. Jag tror på bolaget.

Det fanns vissa positiva signaler i rapporten också. En sådan är att de skall utöka säljstyrkan med 25% och att Asien är deras nästa mål. Det känns iofs inte helt lätt att komma in på den asiatiska marknaden, men eftersom den går på högvarv så är det kanske inte så dumt ändå. Det hade på något sätt känts bättre om de skulle fortsätta att satsa i USA och Europa och om de trodde att det fanns en oerhörd potential på dessa marknader. Att bryta ny mark brukar tyvärr vara kostsamt, men jag förutsätter att de vet vad de gör. För att avsluta med något positivt så är det ju vanligtvis så att fler säljare brukare leda till fler affärer, och fler affärer är sällan dåligt för ett företag och det glädjer mig som långsiktig aktieägare i bolaget.

mvh Charlie

2 kommentarer:

Charlie sa...

Hittade en analys av bolaget på placera.nu. Observera att det inte är en helt färsk analys, men den är ganska intressant ändå.

http://www.avanza.se/aza/press/press.jsp?article=14280

mvh Charlie

Charlie sa...

http://www.avanza.se/aza/press/press.jsp?article=14280