10 september 2024

Byggmax: Quality Focus och Beijer Byggs rapport

Det börjar dyka upp positiva indikationer här och där när det kommer till Byggmax, mitt största innehav. Antalet bostadstransaktioner ökar och det bör leda till mer renovering (även om osvuret är bäst). Beijer Bygg kom med en rapport nyligen som andades optimism. I fondbolaget Quality Focus månadsrapport (som bland annat Kvalitetsaktiepodden pratat om) så skriver man om bolaget, som för övrigt finns med bland fondinnehaven.

Man skulle kunna argumentera att kursen redan har gått upp en del och det är förvisso sant, men jag tror att det finns mer att ge. Den riktkursen som jag har jobbat efter tidigare är 45 SEK innan årsskiftet. Idag handlas aktier för ca 40-41 SEK så det är ungefär 10% upp från nuvarande nivå. Jag tror att sentimentet ganska snabbt kan ändras och jag tror att det både finns ett uppdämt behov och att sänkta räntor ger skjuts. När Q3-rapporten kommer så kommer jag att titta väldigt noga på den och jag kommer att se vad som kan vara rimliga antaganden för 2025. Om det skulle vara så att den känns rimligt med en vinst per aktie på 4-5 SEK under 2025 så tror jag att kursen kan skulle kunna ticka upp t o m till 50 SEK.

Tyvärr kan det vara så att jag ser saker som jag verkligen önskar att se för att jag har följt bolaget under lång tid. Det kan inte uteslutas.

Inga kommentarer: