04 augusti 2024

Doro, New Wave, RVRC: Funderingar på att öka

Det svajar lite på börsen och det kan eventuellt skapa intressanta möjligheter för att köpa eller öka. Jag tycker att Doro känns ganska intressant på dessa nivåer och jag kommer sannolikt att öka om det uppstår läge. Förutom Doro så är jag också intresserad av att öka i New Wave och RVRC. Jag tycker att jag ser Craft lite överallt, sponsrar Hammarby och fyller Löplabbet med olika produkter för löpning. New Wave är så klart mer än Craft, och jag tror t ex att profilprodukter kan fortsätta att utvecklas på ett bra sätt. RVRC tror jag kommer att fortsätta att utvecklas fint och det ska bli intressant att se om Fenix Outdoor och New Wave utvecklas åt olika håll. Min bild av Fenix är att man har det kämpigt. En anledning tror jag är att man ligger rätt högt prismässigt och jag tror att det är tufft efter räntehöjningarna. Eventuellt kan det även finnas en modeeffekt. Det är naturligtvis vanskligt att ta ut för mycket, men precis som Kånken och andra Fjällräven-produkter fick ett stort uppsving för ett antal är sedan så kan det också gå åt andra hållet. Jag gillar Fenix Outdoor, och vid någon punkt så kanske jag kommer att hoppa på tåget igen, men just nu så tycker jag att både RVRC och New Wave mer intressanta som investeringsobjekt.

När det kommer till RVRC så tynger så klart de sannolika storägarförsäljningarna som kan komma efter att nästa kvartalsrapport presenterats, vilket är mindre än en månad (om jag inte är helt ute och cyklar). Det är så klart inte bra att det kommer att ske aktieförsäljningar, men jag tror att den upplevda risken är större än den verkliga risken. Det kan mycket väl vara fel, men det är vad jag tror. En anledning till att jag tror det är att en del aktier såldes av storägarna en ganska bra bit över dagens kurs. Förutsättningarna är inte desamma idag så jämförelsen är i alla avseenden inte relevant, men jag tror att det kommer att finnas aktörer som kan tänkas svälja ganska stora block på dessa nivåer. 

De ska bli intressant att se de kommande börsdagarna. Om det kommer generella nyheter som slår brett är det möjligt att jag ökar lite i något eller några av ovanstående.    

Inga kommentarer: