13 augusti 2024

RVRC: Q4-rapport (april till juni)

RVRC presenterade idag sin Q4-rapport (brutet räkenskapsår, perioden april till juni). Det var en helt OK rapport som jag ser det. Siffrorna kom in något lite lägre än vad jag räknade med, men det var absolut inom felmarginalen (och jag ser ingen anledning att förlora mig i detaljer så att jag missar den stora bilden). Några saker som jag tar med mig:

- Tillväxten verkar fortsätta och DACH (Tyskland, Österrike, Schweiz) växer på fint och är nu det viktigaste området. Övriga världen (bl a UK och Nederländerna) växer också på fint. Norden har det mer kämpigt. Det är i sig inga nyheter från denna rapport, men för varje kvartalsrapport som presenteras så blir det allt tydligare. Det skulle vara intressant att få en bättre bild av hur man ser på RVRC i Tyskland och jag ska nog försöka leta runt lite för att få lite bättre förståelse.

- Nya produkter verkar prestera bra. Det är svårt att dra några större slutsatser, men baserat på vad som sas på under presentationen så verkar det som att ledningen är nöjd med hur de nya produkterna har levererat. Jag tycker själv att många av de nya produkter ser lovande ut och jag ska nog köpa en eller ett par. Det är viktigt att man kan expandera inom alpint, skor, etc för att man ska kunna hålla uppe tillväxten.

- Ökad utdelning. Jag har inte funderat så mycket kring utdelningen, men i linje med den nyligen kommunicerade policyn så kommer man att dela ut 1.20 SEK. Utöver det så har man mandat att göra återköp (om jag inte missuppfattat). Det är på sitt sätt bra att man delar ut och man har solida finanser, dock så finns det säkert stora möjligheter att snabba på produktutvecklingen och marknadsföringen. Överlag så tycker jag att det är positivt att man ökar utdelningen och det är möjligt att det kommer att få en och annan att se lite annorlunda på att äga aktien.

När det kommer till kommande försäljningar av aktier så är det nu möjligt för Altor att sälja ytterligare aktier och det är i september möjligt för Nyrensten att sälja igen. Min hypotes är att båda vill sälja ytterligare aktier, men jag tror inte att man vill göra det i marknaden utan man letar efter någon som kan ta större block. Om jag ska ge mig på en gissning så kommer det inom kort något meddelande om att Altor har sålt aktier till någon institutionell investerare. Det ska bli intressant att se vad det blir för pris.

RVRC står för ungefär 5% av min portfölj och jag ligger en del back i nuläget. Sannolikt så kommer jag inte att köpa på mig mer aktier utan jag kommer nog att ligga kvar med de aktierna som jag äger. Jag ska titta lite ytterligare på de nya produkterna och det är möjligt att jag justerar upp mina prognoser för första halvåret 2025 något. Det känns inte osannolikt att kursen kan leta sig upp till 55-60 SEK de kommande tolv månaderna. Om vinsten per aktie hamnar runt 3,50 SEK under 2024/2025 och om det blir lite mer positiva tongångar så känns det inte omöjligt. Jag ska räkna lite mer noggrant, men överlag så känns det ganska hoppfullt, dock inte utan risker.

Inga kommentarer: