22 mars 2022

XXL: Snabba tankar kring varför jag tror på bolaget

 Här kommer några snabba anledningar till att jag valt att öka:

- Bra Q4-rapport

Även om det indikerades i samband med Q4-rapporten att januari varit förhållandevis svag så tror jag att februari och mars varit desto starkare. Mingissning är att Q1 kommer att överraska positivt och jag jobbar efter hypotesen att guidningen för Q2 kommer att vara relativt positiv.

- Stark rapport av Nike

Det går inte att dra för stora slutsatser av Nikes rapport, men jag tycker att det är en intressant pusselbit blad många. Nike kom med siffror nyligen som slog estimaten och jag tror inte enbart att det beror på att Nike levererade som bolag utan även att det varit en generell god marknad för sportartiklar under de senaste månaderna. Jag kopplar det till återöppningen av samhället.

- Stark balansräkning

XXL har en stark balansräkning och det är viktigt. Jag tror att det gör att nedsidan är begränsad från nuvarande nivåer.

- Positiv trend i Sverige

Sverige visar en positiv utveckling inom XXL och jag tror att den trenden kommer att hålla i sig. När väl ett varumärke börjar sätta sig hos konsumenter så vänder det inte väldigt snabbt utan det är sannolikt att trenden håller i sig och eventuellt även förstärks. Det är möjligt att jag är fel ute, men jag tror att hjulen börjat snurra på bra i Sverige.

- En del slutsålda cyklar och andra produkter

Jag äger inte bara aktier i XXL utan jag handlar också hos XXL från tid till annan. Det kan vara så att slutsålda produkter som visas på hemsidan kan vara där för att öka sannolikheten till ett köp, men jag tror faktiskt att man har varit ganska bra på att ta fram bra erbjudanden och jag tror faktiskt att mycket har sålt slut. Även på cykelfronten så ser det rätt utgallrat ut tycker jag. Det är möjligt att den icke-representativa sökningen som jag har gjort på hemsidan inte alls ger något av värde, men eventuellt kan det vara ytterligare en pusselbit.

- E-handeln går ner generellt

Det har kommit en del rapporter den senaste tiden som visar att e-handeln går ner. Anledningen sägs vara att allt fler personer väljer att besöka butiker istället för att handla på nätet. Jag tror att det gynnar XXL.

- Omnikanal

Jag tror att omnikanal-erbjudandet som XXL har är ganska intressant för många. Det är bekvämt att beställa till butik så att man vet att varan finns inne och när man väl är där så kan man passa på att köpa varor som man vill se innan man köper. Det är även enkelt att byta i butik.

Det ska bli intressant att följa bolaget de kommande månaderna och jag funderar faktiskt på att öka ytterligare. En aktie som jag funderar på att lämna är Huscompaniet, men jag tror att jag skall lugna mig något.

Riktkursen som jag jobbar efter är 15 NOK och jag tror att det är möjligt att vi kan nå den nivån innan sommaren, dvs juni eller tidigare.  

Inga kommentarer: