17 mars 2022

XXL:Ökning

Den senaste tiden så har jag ökat i XXL. Jag tror att det finns en uppsida och jag håller det inte för otroligt att vi kan nå 15-16 NOK inom ett halvår. Det är möjligt att det är för offensivt, men det är hur som helst mitt antagande, min arbetshypotes. Nedsidan tror jag inte är jättestor vid nivåer kring 12 NOK. Det kan så klart vara fel, men återigen, det är vad jag tror.

Den mesta nyhetsrapportering handlar så klart just nu om kriget i Ukraina. Om man tittar bland de artiklar som inte har med kriget att göra så tycker jag att det finns en hel del som tyder på att kunder hittar tillbaka till butikerna, bland annat visas detta genom att e-handeln minskar. Det är bra för XXL att folk kommer tillbaka till butikerna och jag tror eventuellt att en del köp skjutits på framtiden under pandemin, eventuellt. Friluftstrenden (som till viss del också sammanfaller med preppingtrenden) och cykeltrenden ser jag som någonting som verkar till XXL:s fördel. Faktum är att jag tror ganska mycket på XXL och jag har köpt på mig en hel del.

När det kommer till förändringar i portföljen så funderar jag på om det skulle vara en idé att göra mig av med mina Huscompagniet-aktier. Det går bra för verksamheten, men om det inte kommer ett bud eller liknande så ser jag inte så många triggers som skulle kunna lyfta kursen. Det har inte varit den affär som jag hoppats på, men så blir det ibland. Det har inte var totalkollaps heller. Eftersom DKK/SEK är ganska fördelaktig för närvarande så funderar jag på om det skulle kunna vara en idé att skifta till något bolag som handlas i SEK, eventuellt. Eventuellt så skulle jag kunna tänka mig att fylla på i Careium, Ferroamp och Calliditas, kanske även Camurus. Kanske även lite mer i XXL.

Inga kommentarer: