06 april 2022

XXL: Kommer sannolikt att öka ytterligare

Kursen i XXL har fortsatt att gå kräftgång och den har inte vänt upp som jag trodde att den skulle göra. Just nu är det en tyst period och det kommer med andra ord inte komma några direkta nyheter innan rapporten som kommer om ett par veckor. I stort tycker jag att caset är ganska intakt. Sannolikt så har det varit en och annan småsparare som har valt att minska sin exponering och det kan även vara så att några fonder har valt att minska som en effekt av utflöde. Det är bara spekulationer från min sida, men jag gissar att det är så. De större ägarna verkar ligga kvar.

Jag tror inte att Q1 kommer att vara bra, men jag tror att den kommer att vara något bättre än konsensus. Det känns heller inte otroligt om det kommer att flaggas för en hygglig inledning på Q2. Anledningen att jag tror att det kan komma den typen av nyheter är dels återöppningen av samhället. Den direkta effekten är att det är fler kunder i fysiska butiker och jag tror att det kommer att leda till att XXLs försäljning ökar. Det kan vara fel, men det är vad jag tror.

Vad gäller cyklar så tror jag att det finns en relativt stor efterfrågan. Det har varit väldigt långa leveranstider på många håll. Jag tror att det är en kombination av både brist på vissa komponenter och en hög efterfrågan.

Att XXL kan ha relativt goda tider för tillfället tror jag också har att göra med att många kommer tillbaka till gymmet eller liknande. Jag tror att det gör att det är ganska goda tider för försäljning av träningskläder, skor mm.

Friluftssegmentet tror jag också har haft det ganska bra. Preppingen fick en skjuts när Ukraina-Ryssland-kriget startade och jag tror att det har sålts både stormkök, frystorkad mat, mm hos XXL den senaste tiden. Alla som ska till Sälen och Åre i sommar har nog också köpt på sig en del utrustning.

Jag ligger redan ganska tungt i XXL, dock så är det inte uteslutet att jag kommer att köpa på mig mer. Jag tycker att det ser ganska intressant ut, som sagt, och jag tror att nedsidan är begränsad. Det som skulle kunna ske är så klart att Norge visar klart sämre siffror. Det skulle kunna vara riktigt jobbigt om XXL börjar få det kämpigt på sin hemmamarknad. Vi får se hur jag gör.

Inga kommentarer: