19 februari 2017

Arcoma: Vad kan man vänta sig av den kommande rapporten

Arcoma kommer om inte så lång tid med sin rapport för Q4 och det ska bli intressant läsning. Pressreleasen om samarbetet med Canon tycker jag är väldigt lovande. För det första så skrev man att man tror att det kommer att leda till ökade intäkter, och för det andra så visar det att Canon kan leva med det "nya" Arcoma som säljer under eget varumärke. Jag kan Arcoma dåligt ska jag erkänna och jag håller på att lära mig om bolaget, men jag vet så mycket att man har samarbetat med Canon tidigare, men det har varit under andra former som jag ser det.

En sak som jag tycker är värt att lyfta är att Arcoma inte gör själva bildbehandlingsdelen utan det runt omkring, vilket är anledningen till samarbetet med Canon, utan att man gör brits, röntgenapparathållare mm, se t ex http://arcoma.se/wp-content/files/Precision/ARCOMA%20Precision.mp4.

Ofta lyfter man upp mjukvarubolag för att de kan sälja sina produkter med hög marginal och det finns jättemånga exempel på bolag som har gjort det, men det behöver inte betyda att ett bolag som Arcoma som ser till att mjukvaran får bra input är ointressanta, tvärtom. Hur fantastisk bildbehandlingen som Canon tillhandahåller än är så kommer den att behöva bra material att jobba med för att kunna leverera något användbart och där kommer Arcomas produkter in. Jag tycker att Arcoma verkar vara mer high tech än vad som är konsensus och jag förstår egentligen inte varför det värderas så lågt som det görs. Det finns så klart anledningar - minskande omsättning och förluster är några - men bolaget verkar göra bra grejer för en marknad som växer och jag hoppas att det snart ska synas i siffrorna och i kursen.

Inga kommentarer: