03 januari 2017

ICA: Det trodde inte ens jag själv

Jag har sålt mina Lundbergs-aktier och istället har jag gått in med lite pengar i ICA. Det kan verka konstigt med tanke på att jag många gånger har skrivit om ICAs problem med online. Det gäller fortfarande och jag tror fortfarande att ICA kommer att tappa marknadsandelar till starka online-spelare, men allt är inte online. Efter att jag kollat på kapitalmarknadsdagen på webben, kollat in en av ICAs häftiga konceptbutiker, funderat lite, läst lite om förvärvet i Litauen, konstaterat att många insiders köpt och funderat lite till så kom jag fram till att ICA kan nog vara en ganska bra investering. Det finns mycket som jag gillar - starkt varumärke, bra ekonomi, expansionsvilja och en plan för hur man ska kunna utnyttja convenience-trenden.

Överlag så tycker jag att livsmedel och teleoperatörer känns ganska bra för tillfället. Det kan bero på att jag har svårt att inse mitt misstag att sätta pengar i Telia och att jag tycker att livsmedelsbranschen är väldigt intressant, men det är inte hela sanningen. Jag tror att dessa konjunkturokänsliga bolag kan ha ett ganska bra år framför sig, vilket jag baserar på att det nog kan bli lite skakigt under 2017.

1 kommentar:

Humankapitalistens Aktieblogg sa...

ICA är det bolag som jag köper mest i just nu, tycker att den handlas till helt okej pris och jag ger tummen upp för senaste affären i Litauen. Känns som att Axfood är en större favorit hos många just nu men jag kommer förmodligen fortsätta shoppa en del ICA kring dessa nivåer.

//Humankapitalisten