03 december 2015

Sportamore: November bjöd på orderrekord

Jag brukar skriva väldigt mycket om Matse och det gör jag för att jag tycker att det är ett väldigt spännande skifte som är på gång. Förmodligen kommer jag att teckna en hel del aktier även i Mathem när de väl kommer till börsen, förutsatt så klart att priset är någorlunda förnuftigt.

Ett företag som jag inte brukar skriva om, men som är mitt näststörsta innehav efter Matse, är Sportamore. Sportamore släpper inte så mycket information och jag är väl helt enkelt inte fullt lika intresserad av det skifte som håller på att ske på marknaden för sportartiklar. Min bild är nämligen att allt mer av denna marknad håller på att flytta från fysiska butiker till online-handel.

Enligt mitt sätt att se handlar det inte bara om pris och bekvämlighet utan också om information och utbud. Om jag skulle köpa en ny cykelhjälm, som exempel, så hade jag med ganska stor sannolikhet köpt denna via Sportamore eller motsvarande ehandlare. Anledningen är enkel. Jag kommer, som många andra idag, att snabbt scouta marknaden genom att googla runt och kolla in lite youtube-klipp och efter 30 minuters cykelhjälms-informationsmania så kommer jag att veta vad jag vill ha. Den hjälmen som jag vill ha kommer med stor sannolikhet inte att finnas på Stadium, Intersport eller motsvarande fysisk butik, men med ganska stor sannolikhet hos någon e-handlare som kan leverera till mig. Om det finns någon som tror att det handlar om att jag vill lägga en massa pengar på en hjälm och att det är anledningen till att jag inte hittar den i en fysisk butik så är det inte nödvändigtvis fallet. Jag kanske vill lägga något mer än vad basic-modellerna på Stadium kostar om jag tycker att det finns anledning till det, men det handlar mer om att jag har en klar bild av vad jag vill ha innan jag börjar leta efter en handlare än att jag letar upp en handlare så snart jag har ett behov och låter handlaren vägleda mig till vad jag ska köpa. Det kanske är en modell som passar för en del, men för mig, och vad jag tror många andra, så funkar det bra med att hitta informationen på egen hand.

November månad blev en riktigt kanonmånad för Sportamore och det är naturligtvis glädjande, se länk:

http://www.ehandel.se/Sportamore-satte-nytt-rekord-med-110-000-bestallningar,6693.html

Det ska bli intressant om detta kommer att leda till en uppvärdering.

Inga kommentarer: