31 oktober 2014

Matse: Hur många fordon har man och var finns dem?

Jag hörde någon gång en historia om en amerikansk analytiker som var osedvanligt träffsäker i sina prognoser. Ingen förstod riktigt hur detta gick till för han verkade inte speciellt insatt i t ex de branschrapporter som kom ut. Sanningen var att han satt en stor del av dagen och räknade lastbilar som körde in och ut till bolaget som han i huvudsak bevakade. Det måste inte vara svårt.

Vad jag kan se på allabolag.se så har Matse:s dotterbolag, Cold Cargo, 22 registrerade fordon medan Mathem har hela 87 fordon. Det stämmer bra med bilden att Mathem är ungefär fyra gånger så stort.

Tyvärr verkar det inte som att man kan få fram var i landet dessa är registrerade. Det skulle vara intressant att veta för att få en bild av hur försäljningsfördelningen ser ut i landet. Jag inser att det inte är ett hundraprocentigt sätt att få den bilden, men det skulle vara en intresant pusselbit.

Är det någon som vet hur man kan få fram informationen eller t o m som sitter på informationen?

2 kommentarer:

Unknown sa...

Här i Göteborg verkar det som om att Mathem använder en mindre typ av lastbil än Matse vilket oxå kan påverka.

Charlie sa...

Hej!

Det kan säkert spela roll som du säger. Möjligen är man dessutom olika duktiga på att utnyttja sina bilar dessutom, t ex genom att ge lite rabatt om man som kund kan tänka sig att ha leverans en tid när bilen ändå är i närheten. Om jag inte minns fel har Mathem ett sådant upplägg.

En annan sak är att Cold Cargo inte enbart kör åt Matse, vilket också kan spela in.

Det jag egentligen helst skulle vilja se är hur många fordon de båda företagen har i Göteborg för att få en hint om hur marknadsandelarna är föredelade i Göteborg.