27 oktober 2014

Matse: Defensiven skriver om Tescos onlineverksamhet

Det vimlar inte av blogginlägg som handlar om dagligvaruhandel på nätet, men ibland så dyker det upp relaterade inlägg. Defensiven, som tror på Tesco, skriver om Tescos onlineverksamhet i samband med att Berkshire Hathway kommunicerat att de minskar i bolaget, se länk:

http://www.defensiven.com/search?updated-max=2014-10-26T09:52:00%2B01:00&max-results=1

Jag är ingen expert på Tesco, men det är intressant att se att företaget väljer att satsa så pass hårt på onlinehandel. Det är också intressant att se multiplar som företag motsvarande Matse värderas till i UK. Om man gör en kvaliferad gissning på att Matse hamnar på en omsättning på 110-120 MSEK för 2014 så skulle dagens börskurs ge ungefär motsvarande multipel, men värt att komma ihåg är att Stockholm började bidra ungefär vid halvårsskiftet (jag räknar inte med att man bidrog så mycket de tre första månaderna) och att marknaden i Sverige växer med runt 50% (se HUIs rapporter).

De gånger man ser kommentarer på Matse handlar det oftast om att företaget inte går med vinst. Det är inget som skrämmer mig. Man verkar ha kontroll på läget och vid halvårsskiftet 2016 skall man kunna visa svarta siffror enligt prospektet i samband med noteringen. Det känns fullt rimligt i mina ögon.

Jag har sagt det förr, men det som oroar mig är att man är en liten spelare jämfört med Mathem. Enbart sett till förra månaden så omsatte Mathem fyra gånger så mycket som Matse. Det är mycket och det är svårt för Matse att komma ikapp. Just att Mathem har ett stort försprång ser jag som ett stort problem och jag tror eventuellt att detta kan leda till att Matse gör något drastiskt, t ex någon form av samarbete som gör att man kan ta upp kampen med Mathem.


1 kommentar:

Anonym sa...

[url=http://prednisone-order-20mg.com/]Prednisone 20 Mg[/url] Buy Cheap Generic Viagra http://cialis5mg-20mg.com/