31 augusti 2014

Holmen ut ur portföljen och fler Mat.se

Det har hänt en del i portföljen. Först så sålde jag Holmen som jag aviserade innan. Det blev 222,10 SEK per aktie, vilket jag är nöjd med. Anledningen till att jag sålde var för att jag tycker att pengarna ligger bättre i Avanza Zero. Jag har redan börjat att föra över pengarna till Avanza Zero.

Jag har även köpt ytterligare Matse Holding. Eftersom jag har en del vinster i aktiedepån och för att jag känner mig lite tveksam till att kurserna kommer att gå upp så mycket de närmsta 6-12 månaderna så ligger de nya Matse-aktier i depån. Med andra ord, skiter det sig med Matse, t ex på grund av att de får revidera sina mål eller ta in mer pengar, så kan jag kvitta förlusten mot vinster i Investor och Lundbergs som ligger i depån. Det är möjligt att jag kommer att lätta lite på innehavet som ligger i ISKn för att inte vara alltför exponerad mot bolaget. Positiva siffror för augusti och lite massmedial uppmärksamhet hade kunnat bjuda på ett läge.

Delårsrapporten tyckte jag var överlag var positiv. Kassaflödet var något oroande, men om man skall tro på Måns Danielsson, VD, så kommer det att bli bättre. Tillväxten är naturligtvis imponerande, men om man når runt 100 MSEK (vilket känns fult rimligt med tanke på att man omsatte 53 MSEK Q1-Q2 och dessutom har en fin tillväxt i ryggen samt Stockholm  med sedan Q2) så innebär det i runda slängar att man skall dubbla denna två år i rad för att nå målen i noteringsprospektet, 400 MSEK 2016. Tillväxttal på 100% skall alltså vara vardagsmat. Man skall dock ärligt säga att planen är säkert att man skall nå 110-120 MSEK för 2014. Det känns inte otänkbart i nuläget.

Det är möjligt att det är kassaflödet och risken att snart stå med skral kassa som har fått ledningen att satsa på TV-reklam. Jag tycker att TV-reklam är ett bra sätt att nå kunderna, men jag blir bekymrad när den i reklamen utlovade kniven verkade ta slut på nolltid och att reklamen andas lågbudget. Det känns som ett desperat sätt att få igång Stockholm. Kanske kommer det att lyckas, kanske inte.

Överlag är jag fortsatt positiv till bolaget, men det är inte utan risker.

Inga kommentarer: