22 april 2011

Många f d aktieinnehav pinnar på bra

Jag släppte mina AXIS-aktier innan bolaget drämde till med en rapport som var bra på alla punkter. Min säljkurs landade på 135 SEK och nu ett par veckor senare är kursen uppe på runt 150 SEK. Att kursen har gått upp efter att jag har sålt förändrar inte att jag har gjort en bra affär, men är det någonting som jag skall ta med mig så är det att inte släppa bolag som har vind i ryggen. Anledningen till att jag sålde var att bolaget idag har en ganska hög värdering. I kursen ligger det att marknaden skall växa ordentligt (vilket den med all sannolikhet kommer att göra eftersom övergången från analog teknik till digital teknik känns ganska självklar), att AXIS skall behålla sin position som ledare inom nischen (kanske inte lika självklart med tanke på att man konkurrerar med ett antal stora asiatiska jättar) och att lönsamheten skall fortsatt ligga på höga nivåer. Rapporten som släpptes nyligen bekräftar att AXIS lever upp till de högt ställda förväntningarna, men det finns inte mycket utrymme för misstag med dagens värdering. Min timing var inte perfekt, men jag tycker inte att bolaget känns köpvärt på dagens nivåer. Det är för populärt för tillfället.

Ett annat f d aktieinnehav som pinnar på ordentligt är CDON. Jag hoppade senast av på 30 SEK efter att kursen hoppat runt 30 SEK-strecket ett tag. Efter att jag sålt har det varit riktigt bra drag i aktien och nu handlas den för 37-38 SEK om jag minns rätt. Det finns stora värden i bolaget och de är duktiga på att göra reklam för sig. Heppo-annonser syns lite överallt på nätet och jag tror att man ganska snabbt kan få rätt så bra ruljans på många av sina nya områden. Min farhåga att CD-skivorna skulle vara svåra att ersätta med andra intäktskällor kanske var väl nojjigt. Jag tycker bra om CDON och det är inte omöjligt att jag hoppar på igen, men först måste jag svälja att jag missat en bra uppgång i aktien :)

Ett tredje aktieinnehav som jag ordat mycket om är Cellavision. Eftersom jag inte blev så imponerad av deras Q4-rapport valde jag att minska något. Det var inte så bra gjort sett i efterhand eftersom att aktien har stuckit upp från 11-12 SEK till 13-14 SEK, ganska många procent med andra ord. Bolaget är väldigt intressant och jag tror mycket på deras produkter. Manuell blodanalys känns inte som framtiden, vilket gör att Cellavisions apparater kommer att leta sig in på många sjukhus. Inträdesbarriären är nog förhållandevis hög för nya aktörer, dels är branschen sådan att man inte vill chansa på något osäkert kort och dels så verkar tekniken var avancerad i mina ögon. Jag hoppas att man under de närmsta åren kan komma fram till en modell där man tjänar bra med pengar på instrumenten, tex genom att man kan sälja mjukvaruuppdateringar eller annan form av återkommande intäkter.

Inga kommentarer: