04 januari 2011

Säljfunderingar - Altas Copco och SKF

Efter att ha famlat runt i en högst ofrivillig internetskugga så är jag nu äntligen igen en del av informationssamhället. Under tiden som jag satt och väntade på ett modem med dioder som lyser när man sätter i sladden så hann jag plöja igenom två böcker om förhandlingsteknik. Det är möjligt att något framtida blogginlägg kommer att ta upp ämnet.

Förutom att läsa böcker så bestämde jag mig för att sälja mina Atlas Copco-aktier. Jag har svårt att se att aktien kommer att lyfta från nuvarande nivåer. Det är möjligt att jag har fel och det är även möjligt att jag påverkas av att kursen dubblats sedan jag köpte, men värderingen börjar se ansträngd ut och jag hade inte köpt själv på dessa nivåer. Rätta mig gärna om jag har fel eller stärk min övertygelse med konkreta räkneexempel.

Även SKF-aktierna kan komma att säljas den närmsta tiden. Argumenten är desamma som med Atlas Copco, men jag tycker inte att SKF-värdering är fullt lika utmanande.

Vad gäller CDON så har min säljnivå passerats under tiden som jag varit frånkopplad. Jag känner mig betydligt lugnare vad gäller innehavet nu och jag höjer därför min riktkurs till 35-40 SEK. Intervallet är otroligt brett av den enkla anledningen att jag inte riktigt bestämt mig.

Cellavision handlades idag under en kort period över 11 SEK och stängde på 10,85 SEK. Det rör sig i rätt riktning och jag är lite sugen på att fylla på.

Charlie

Inga kommentarer: