28 januari 2011

HM ut

Idag så backade HM ytterligare och jag valde att sälja. Min princip är att inte låta förlusterna växa. Jag har satt gränsen till -10%. Eftersom jag hoppade på tåget på 235 SEK för ett tag sedan så var jag mer än 10% back och det var dags att konstatera att saker och ting inte utvecklade sig som jag trott. Det var ett svårt beslut för jag tycker att HM "känns" billig på dagens nivåer, men så har jag känt tidigare och haft fel. "Cut the losses and keep the winners". Min exitkurs blev 211,50 SEK.

En intressant sak som Karl-Johan nämnde var att man satsar mer på näthandel. Jag tycker att det är väldigt intressant faktiskt. Antingen kan detta vara förödande för dagens e-handlare som säljer kläder eftersom HM har muskler och ett bra varumärke eller så är det väldigt positivt eftersom allt fler klädkonsumenter lockas till näthandeln. Nu skall man inte förstora HMs investeringar i näthandel, men de satsar och det räcker för mig. Om man satsar så brukar det vara för att man ser en potential. Jag hoppas att detta visas när CDON rapporterar. CDON pinnade för övrigt på bra idag.

4 kommentarer:

Tummen Upp! sa...

Du kan ju alltid hoppa in när det vänder.

Tummen Upp! sa...

Glömde säga att man ska hålla på sina principer för en långsiktig hållbar strategi.

Olli sa...

Hej, jag har tre frågor.

Hur lång är din placeringshoisont?

Köper du helst för 235 efter en uppgång eller för 210 efter en nergång (samma bolag)?

Säljer du helst för 210 efter nergång eller för 235 efter uppgång (samma bolag)?

Charlie sa...

Tummen upp:
Jag har just nu inga planer på att hoppa på igen, men det är inte omöjligt om jag tycker att det ser lockande ut.

Olli:
Min placeringshorisont varierar för olika innehav och i vissa fall kan jag ha flera placeringshorisonter för samma innehav, t ex TeliaSonera handlade jag kortsiktigt samtidigt som bolaget finns med i portföljen långsiktigt. Generellt brukar jag inte försöka se mer än 12 månader fram i tiden (det är svårt nog). HM var tänkt på lång sikt.

Generellt svar på din andra fråga är att jag hellre köper i en uppgång än i en nedgång.

Svaret på din tredje fråga är att jag helst säljer dyrt efter en uppgång när jag ser tendenser att uppgången avtar samt att jag tycker att värderingen är väl hög, tex mina försäljningar av SKF och Atlas Copco.