18 februari 2010

Ommöblering - PARE ut, fler Telia Sonera

Idag så sålde jag mina PA Resources för 23,80 SEK. Det enda som var bra med den affären var att jag inte köpte så många. Ungeför -15% landade förlusten på. Anledningen som fick mig att till slut göra mig av med dem var att rapporten kom in sämre än väntat. Jag kan företaget väldigt dåligt och den främsta anledningen till att jag från början köpte var att jag tänkte att det kunde vara bra med lite exponering mot oljeindustrin. Om jag ånyo skulle få för mig att det skulle göra mitt liv mer spännande med en förmögenhet som varierar med oljepriset så kommer jag nog att köpa BULL OLJA. Den beror bara på oljepriset, inte på en massa andra faktorer som jag varken fattar eller har information om.

Efter att det blev känt att Harri Kopponen, Tele2:s VD, fått foten så hoppade Tele2:s aktie ner en bit. Tack vare det så fick jag in min köporder på Telia Sonera på 49,20 SEK. Igår när jag lade den trodde jag att det var väl snålt, men det var det inte. Anledningen till att jag köpte Telia Sonera är dels för att direktavkastningen är bra och att pengarna kommer om bara några månader, dels för att Fortum stuckit upp en bit, runt 18,70 EUR när jag kollade, vilket gör Fortum mindre intressant.

Kinnevik rapporterade bra idag. Jag gillar Kinnevik, men jag ser inte köpläge just nu. Portföljen med skogsbolag och operatörer som går bra är intressant. Dessutom så tycker jag att Mia Brunell verkar duktig.

Charlie

3 kommentarer:

bollkoll sa...

Hej!

Bull Olja låter intressant, hur köper man den?

Anonym sa...

Det är en börshandlad fond som tillhandahålls av Handelsbanken. Det lättaste är förmodligen att gå till Handelsbankens hemsida och titta där.

Hävstången är 2 gånger Brent-oljepriset om jag kommer ihåg rätt.

bollkoll sa...

Tack! Är intresserad av olja men hittar ingen motsvarighet på Avanza.