22 februari 2010

NIBE-aktierna sålda

Idag sålde jag mina NIBE för 73,50 SEK, vilket är ungefär vad jag aviserat tidigare. Det blev en bra affär. Det är möjligt att det inte var optimalt tillfälle att sälja, men jag har börjat tvivla något på potentialen i NIBE. Det är ett fint och välskött bolag - absolut - men värdering tar hänsyn till detta och uppsidan ser inte gigantisk ut. För den som är intresserad finns här en relativt färsk analys gjord av placera.nu.

En anledning till att jag sålde är att jag funderar på att fylla på med Fortum-aktier, men med tanke på att kursen idag tickat upp ytterligare så vet jag inte om det är så bråttom trots allt. Mitt affärscase byggde på att jag skulle handla för under 18 EUR inklusive utdelning, men så kommer det nog inte att bli eftersom kursen nu, en månad innan utdelning, ligger på strax under 19 EUR. Det är möjligt att jag kan fånga ett par till under en dipp, men annars så får jag vara nöjd med de jag har.

Eftersom Fortum inte känns fullt lika hett så har jag övervägt andra alternativ. Ett alternativ som jag funderar på är att fylla på i Telia Sonera. Jag har även övervägt att köpa aktier i Industrivärden, bland annat beroende på bloggaren Dollarmiljonären.

Charlie

2 kommentarer:

Admin sa...

Det hade varit kul att få mer info om hur dina aktieaffärer går. Kanske jämfört med index eller åtminstone hur mycket plus eller minus du ligger totalt sett.

Jag tycker det är intressant att läsa om dina korta affärer men är nyfiken på hur lönsamma de är totalt sett.

Charlie sa...

Jag har ganska sällan som mål att handla aktier kortsiktigt, däremot så händer det att jag säljer aktier när jag anser att de är fullvärderade. I fallet med NIBE som jag precis sålde så hade jag haft dem ett ganska bra tag.

Just nu ligger jag ungefär plus minus noll sedan årsskiftet. Totalt sett ligger jag på plus även om 2008 var ett tungt år. I början av 2009 hade jag en ganska stor orealiserad förlust som under 2009 vändes till orealiserade vinster.

Jag har funderat på att ta fram en modell så att jag kompenserar för de insättning och uttag jag gör, men i nuläget har jag ingen sådan modell.

Charlie