28 april 2009

Ratos och mer Volvo

Jag passade på att fylla på med lite nya aktier idag, eller rättare sagt idag kom börsen ner till nivåer där jag hade köpordrar liggande. Det blev dels en återkomst i portföljen, nämligen Ratos. Jag tittade häromkvällen på en videoupptagning av Arne Karlssons (VD på Ratos) tal på stämman. Det var ganska förtroendeingivande, även om jag vänder mig lite när jag hör att Ratos inte är som andra private equity-bolag utan att de faktiskt bygger upp bolag och att deras portfölja kan liknas vid ett konglomerat. Det köper jag inte fullt ut. De är inte mer företagsbyggare i mina ögon än något annat private equity-bolag. Rätta mig gärna om jag har fel.

Det blev även en påfyllning av Volvo. Det blev 50 aktier för 49 SEK, vilket inte var vad jag hade tänkt mig, men tyvärr har Aktiedirekt som jag tidigare öst beröm över ändrat så att det inte längre är möjligt att knyta en affär till ett visst antal. Resultatet av detta är att man kan landa med udda antal poster och att courtaget blir för högt. Naturligtvis har de gjort som de har gjort för att komma åt sådana som mig som har en massa köp- och säljordrar liggande. Jag får väl lära mig att leva med det, men det hade varit skönt att ha lite mer pengar så att man kunde få till bättre dealar med nätmäklare.

Om det fortsätter ned imorgon så kommer jag att fylla på med fler Volvo-aktier. Det är även möjligt att jag fyller på med fler XACT BULL. En påfyllning av Investor, där insider-personer den senaste tiden köpt aktier, är heller inte omöjligt. Likaså är ett litet nätt köp av Precise Biometrics-aktier ett alternativ. Swedbank är även en aktie som lockar lite grann.

SCA var en positiv överraskning idag och kursen var under en period över 80 SEK. Kul att det börjar se ljusare ut för SCA. Om jag får tid ikväll skall jag kolla lite på rapporten. Handelsbanken var, som väntat, bra, men kursuppgången uteblev. Om Handelsbanken sticker ned en bit skulle jag kunna tänka mig att fylla på med lite fler aktier, men jag tror inte att kursen kommer att röra sig nedåt faktiskt.

Mvh Charlie

Inga kommentarer: