27 april 2009

Nya Bull- och Bear-certifikat

Idag såg jag på DI.se att Handelsbanken nu lanserar nya Bull- och Bear-certifikat. Det går bland annat att handla Bull- och Bear-certifikat för guld och olja, vilket exempelvis innebär att om man tror att oljepriset skall sticka upp kan man handla Bull-certifikat med olja som underliggande tillgång. Precise som XACT Bull och Bear är de nya certifikaten börshandlade, vilket gör att det går att ha liggande köp- och säljordrar.

Nackdelen med produkter som dessa är att en volatil utveckling gör att värdet på dessa gröps ur med tiden. Anledningen till detta är att hävstången, som i dessa nya produkter lär vara på 2 gånger värdeförändringen av den underliggande tillgången, beräknas på dagsbasis.

Jag bestämde mig för att ta tjuren vid hornen och pröva de nya produkterna. Eftersom jag tror att oljerpriset kan ticka upp i takt med att investeringsviljan så sakteliga återkommer så valde jag att lägga in en köporder på Bull med olja som underliggande tillgång. Jag var ganska snål och lade mig på 41 SEK, vilket är ett par kronor under dagens nivåer. Om köpet går igenom så kommer jag troligtvis att ganska snabbt att försöka göra mig av med dessa av den enkla anledningen att jag har ganska dålig koll på oljepriset.

För övrigt sålde jag mina Precise Biometrics-aktier för ett par dagar sedan för 1,90 SEK, vilket faktiskt var dubbelt upp mot vad jag köpte dem för. Det är möjligt att jag hakar på aktien igen, men just nu kommer jag att ligga lågt ett tag. Om kursen tickar ned ett par snäpp så kanske jag ångrar mig och hoppar på igen.

Mvh Charlie

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas du fick in dem på 41. Mvh Chicken