05 juni 2008

XACT BULL igen

Jag köpte på mig fler XACT BULL igår för 148,20 SEK. Om jag minns rätt så har jag tidigare skrivit om min liggande köporder för XACT BULL. När jag sålde mitt innehav av tjuraktier för ett par veckor sedan så slängde jag in en köporder som var 5% under försäljningspriset (som var 156 SEK).

Det skall bli intressant att se hur marknaden utvecklar sig. Förmodligen så kör jag samma linje som tidigare med mina Bull-aktier, nämligen en stop-loss på -15% från inköpspris och en liggande säljorder på +10%. Jag har inte riktigt bestämt mig. Det är möjligt att jag breddar intervallet lite, låt säga -30% och +20%.

Anledningen till att jag köper Bull och inte Bear, som jag handlade mycket med under 2007, är att jag tror att marknaden snart kommer att börja ticka uppåt. Förvisso drar hög inflation och högt oljepris ner humöret, men den så vansinnigt farliga kreditkrisen tror jag så smått börja ebba ut (även om tusentals amerikaner som lämnar sina hus för att de inte kan betala sina lån naturligtvis gör att man skräms upp en aning). Annorlunda uttryckt, jag tror att sannolikheten är större att börsen går upp 10% än att den går ner 10%.

Vad tror ni? Är det bull- eller bear-läge?

mvh Charlie

1 kommentar:

Anonym sa...

Skulle jag välja nån av dom så skulle jag ha valt som dig, allså BULL.
Då jag tror på en uppgång framöver.