14 juni 2008

Månadsrapport maj

Maj blev ännu en månad med låg aktivitet i portföljen. En anledning till den låga aktiviteten är rätt och slätt tidsbrist. Jag har jobbat mycket och när jag inte har jobbat så har jag haft mycket annat inplanerat. En ytterligare anledning är att jag köpte på mig mycket aktier under början av året och byggde därmed på andelen av aktier, vilket gör att nettoköpet av aktier naturligt har minskat något för att på så sätt hålla andelen av aktier på en rimlig nivå.

Här kommer köp och försäljningar som gjorts under maj månad:


Köp
2008-05-19 Investor á 151 SEK


Försäljning
2008-05-07 XACT BULL á 156 SEK


Investor-köpet var som många av de senaste köpen påfyllnadsköp. Efter detta inköp ligger min snittkurs på 156,50 SEK och i fredags (13/6) var slutkursen 136,50 SEK. Inga jättebra köp alltså, men jag hoppas att Investor kan sköta pengarna på ett förtjänstfullt sätt och att mitt innehav blir en bra affär på längre sikt.


Om köpet av Investor inte var helt vältajmat så var försäljningen av XACT BULL desto mer vältajmad. I fredags (13/6) ligger kursen för XACT BULL på 140,40 SEK. Kursen har alltså stuckit ned ungefär 10% på en månad. Precis som jag nämnt i ett tidigare inlägg så har jag köpt på mig XACT BULL igen för 148,20 SEK, vilket var 5% ned från försäljningspriset 156 SEK. Sett i efterhand skulle jag naturligtvis kunnat vänta lite, men om man skall se det ur det ljusa perspektivet så är försäljningen och återköpet bättre än att behålla aktierna.

Det händer inte helt sällan att jag får kommentarer att det är dumt att sälja och köpa tillbaka. Det kan det visst vara. Man kan råka ut för att man säljer aktier som sticker iväg uppåt och man kan på så sätt missa en uppgång. Argumentet att man slänger iväg en massa pengar på courtage tror jag dock inte så mycket på. Om man har en bra nätmäklare som tar mellan 0,10 - 0,15 % per affär då är det en bra affär att sälja och köpa tillbaka 5% lägre. Om man har en nätmäklare eller bank som tar mer courtage så tycker jag att man skall fundera igenom om man får valuta för det höga courtaget som man betalar.

mvh Charlie

Inga kommentarer: