07 juni 2008

Broström finns i tankarna

Ett innehav som varit med ganska länge är Broström. Broström är ett rederi som är specialiserat på frakt av olje- och kemiprodukter till sjöss. De senaste åren har aktiekursen varit mindre rolig, bl a beroende på att det funnits för mycket kapacitet på marknaden, vilket naturligtvis gjort att priserna på deras tjänster pressats.


När jag köpte aktier i Broström så tyckte jag att det verkade vara ett bra alternativ av egentligen två anledningar. För det första var och är substansvärdet relativt högt. De har en flotta på 90 moderna båtar och fler båtar är beställda. Det är inte alls dumt att sitta på en modern flotta i dagsläget. År 2010 kommer nämligen enkelskrovade fartyg att förbjudas, vilket kommer att gynna Broström. En andra anledning till att jag valde att satsa på Broström var att de hade en attraktiv direktavkastning, något som är ganska viktigt för mig.


I det senaste numret av Aktiespararen så kan man läsa en analys om Broström. Tidningen ställer sig inte positiv till företaget utan ger Broström ett frågetecken. Min bild av företaget är dock ganska positiv och det är t o m så att jag funderar att fylla på en tredje gång.

Broströms aktiekurs sedan ett år tillbaka:





mvh Charlie

Inga kommentarer: