30 juni 2024

RVRC: Större block säljs över nuvarande kurs

RVRC är i ett intressant läge. De två stora ägarna, Altor och grundar-Nyrenstens, vill sälja och det känsn mer eller mindre klart att det kommer att säljas stora block efter nästa rapport i augusti. Hittills så har det sålts hyggligt stora block och dessa verkar har sålts till "institutionella investerare", vilket jag gissar är fondbolag och pensionsbolag. Det är lite oroväckande som jag ser det. Bolaget behöver inte mer ansiktslöst kapital som har som idé att ta en relativt passiv roll. Jag antar dessutom att man i samband med dessa placings hört sig för även med andra typer av aktörer, men tyvärr verkar det inte som att RVRC är tillräckligt intressant. Det är möjligt att jag resonerar fel och det är möjligt att det finns helt andra anledningar, men hur som helst så tycker jag att försäljningarna inte känns bra. Det är säkert en del som kommer ihåg när Investor sålde Tobii-aktier under lång tid i marknaden. Så här med facit i hand så var det ett illavarslande tecken. En skillnad med RVRC och Tobii är att Altor inte verkar trycka ut aktier på den öppna marknaden, vilket borde vara sista utvägen eftersom det borde trycka ner kursen ännu mer.

Om man ska se det hela lite mer positivt så verkar det finnas ett intresse för att köpa större block runt 48 SEK idag. Om det visar sig i Q2-rapporten att tillväxt och vinst tickar på fint så kanske det gör pensionsbolag och andra mer intresserade, eventuellt. Idag så handlas kursen under 48 SEK, vilket man skulle kunna tolka som något positivt, att det finns lite säkerhetsmarginal.

Jag gör lite egna lynchningar när det kommer till RVRC och jag kan glatt konstatera att det börjar dyka upp lite RVRC-loggor här och där på T-shirts och tröjor. Det är verkligen inte många, men några. Jag har också kollat runt en del på Youtube och jag tycker att man skulle kunna ha haft ännu större närvaro. Vad jag kan se är det framförallt byxorna som recenseras av olika youtube-profiler. Det skulle varit kul om det fanns fler videos om skorna och andra kategorierna.

Eftersom det finns ett säljtryck i aktien så skulle man kunna fundera på om det skulle kunna uppstå lägen för någon som skulle vilja köpa bolaget, eller i alla fall en större del av bolaget. Ett bolag som RVRC har haft en del att göra med är Amazon. Om jag är rättinformerad så sålde man från början en hel del via Amazon, men det är ingenting som jag har någon vidare koll på så det kan vara helt fel. Hur som helst, för ett bolag som Amazon eller kanske mer realistiskt ett mindre bolag med e-handelsinriktning så skulle RVRC kunna vara ett ganska intressant förvärv. Nu tror jag inte att just Amazon kommer att köpa RVRC, men jag tror idén kanske ändå gick fram.

Inga kommentarer: