13 juni 2024

Acconeer, RVRC: Ytterligare ökning och Altor-placing

Idag så slank det in ytterligare några Acconeer-aktier på kontot. Jag tycker att det känns som ett lovande case och Occupant Sensing-systemet i EX90 kommer att fungera så kommer det att öppna upp för fler applikationer och kundsamarbeten i framtiden, vilket så klart kommer att driva intäkter. Det ser lovande ut, men just nu äger jag lite mer än vad jag hade tänkt. En anledning till att jag vill hålla igen är att jag inte riktigt vet hur konkurrentsidan ser ut. Acconeer kanske är ensamma att kunna erbjuda någonting just nu, men det kan ändras i framtiden och jag blir alltid rädd när man gör värderingar baserad på framtida intjäning där man tar för givet att man kommer att hålla marknadsandelar eller t o m ta marknadsandelar. Det är sällan så lätt som man tror. Det oroar mig. Jag är också lite bekymrad över den annonserade VD-bytet. Det kan bli bra, men den nye VDn Ted Hansson, med erfarenhet från Fingerprint Cards, verkar vara lite av ett oprövat kort. Det kanske är helt fel, men jag hade kanske hellre sett någon med erfarenhet från bilindustrin eller liknande. Det kan säkert bli bra. Jag förutsätter att styrelsen har gjort ett grundligt arbete och sannolikt så känner Tomas Rex, styrelseordförande, Ted Hansson sedan tidigare.

Det blev också annonserat idag att Altor säljer en stor del av sina RVRC-aktier. Det kom inte som en överraskning, men det kommer kanske att lägga sordin på stämningen framöver. Om jag förstått rätt så har man också sagt att man inte ska sälja fler aktier förrän i augusti när 2023/2024-rapporten presenteras. Det verkar alltså som att det kommer att vara ett par månader där det inte görs några placings av Altor, men sannolikt till hösten igen. Jag känner mig trots allt ändå OK med mitt innehav. Jag ligger något back i nuläget, men jag tror att det kommer att ticka på rätt bra. Förhoppningsvis kommer det in ägare som vill ta aktiv del i bolagets framtid och inte bara pensionsbolag eller liknande.

Åter till Acconeer, det ska bli intressant att se vad som händer den kommande tiden med en ny VD vid rodret. Eventuellt så kommer det att kablas ut lite nyheter, t ex kan det mycket väl komma ett PM om Volvo EX90 eller Polestar 3, eller så kan det kanske annonseras någon större affär innan det blir sommar på riktigt. Det skulle kunna ha varit så att man sparat eller skjutit fram något så att den nye VD:n ska få en bra start. Om det kommer nyheter av mindre vikt som får oproportionerligt avtryck på kursen så kommer jag sannolikt att minska. Över 8 SEK så kommer jag nog att minska. Vi får se. 

Inga kommentarer: