12 april 2022

XXL: New Waves omvända vinstvarning

Idag kom New Wave med en omvänd vinstvarning. Q1-omsättnningen och vinsten landar betydligt högre än förra året och även väsentligen högre än estimaten. Det är naturligtvis roligt och en liten del av mig ångrar att jag inte passade på att hoppa på tåget när tillfälle bjöds. Det är nog inte för sent, men inte fullt lika intressant.

Jag har inte riktigt sett hur Q1-rapporten för New Wave fördelar sig på de olika affärsområdena, men efter att ha tittat snabbt så verkar området Sport & Fritid stå för knappt hälften av omsättningen. En stor del av detta område är försäljning kopplad till varumärket Craft, men det finns även andra varumärken. Craft-produkter verkar alltså ha sålt ganska bra under Q1. Sådana produkter säljs bland annat på XXL, men även på andra håll och även direkt till föreningar. Även om man inte ska dra för stora slutsatser så är det ytterligare en pusselbit som verkar tyda på att XXL:s Q1 kommer att vara ganska OK. Det behöver inte vara så, men jag tror att det kan bli bättre än vad en del tror.

Tyvärr har inte kursen vänt upp som jag trott utan den fortsätter sin resa nedåt. Det känns lite trist och om jag ska vara självkritisk så borde jag ta det lite lugnare och väntat till nedåttrenden bryts. Det kommer nog ordna sig, förhoppningsvis. Den kommande rapporten ska bli intressant och jag hoppas att New Wave-rapporten ger en fingervisning.

Inga kommentarer: