14 februari 2019

Mekonomen: Ingen utdelning och brant fall

Idag så rapporterade Mekonomen. Även om siffrorna ungefär var i linje med vinstvarningen så reagerade marknaden surt på att man bestämde sig, precis som Byggmax, för att slopa utdelningen. Tanken har slagit mig att det kanske skulle kunna vara en idé att sälja Mekonomen, men jag kom aldrig till skott och jag ville heller inte göra något förhastat. Det skulle jag så klart ha gjort med facit i hand. Det är möjligt att det kommer att bli bättre och det kan även bli sämre, men med tanke på vad det är för typ av verksamhet så tror jag nog att man kan få hygglig styr på verksamheten och att det kan komma en uppvärdering från dagens nivåer.

Tyvärr har det blivit en del smällar den senaste tiden och jag skulle ha gjort en del annorlunda. Det irriterar mig. Mekonomen och Camurus är två exempel som jag inte är nöjd. I fallet med Camurus så skulle jag inte gett mig in från början. Det är saker som jag inte förstår och det är alldeles för hög risk. Det är möjligt att det kan bli ganska bra till slut och jag vet inte riktigt hur jag skall göra med kommande nyemission. Sannolikt så kommer jag att vara med på nyemissionen. Vad gäller Mekonomen så borde jag hoppat av direkt när det barkade åt fel håll. Det gjorde jag inte och det borde jag ha gjort så här i efterhand.

Allt är dock inte mörker i portföljen. Det finns även ljusglimtar, tex SCA har utvecklats helt OK. Jag tror dock fortfarande på Camurus och Mekonomen. Det kan nog bli bättre. I fallet med Mekonomen så tycker jag att det verkar vara väl mycket elände inprisat i nuläget.

Inga kommentarer: