07 februari 2019

Camurus: Nyemissionen ett faktum

För någon dag sedan blev nyemissionen ett faktum. Sannolikt så får det en och annan småsparare att bli intresserade av att sälja och det kanske trycker ner kursen en del. De större ägarna har sagt att man vill delta i nyemissionen och det är så klart positivt även om det inte kan ha funnits så mycket till alternativ egentligen. Villkoren är ännu inte spikade, men trots det så har en stor del av nyemissionen garanterats. Det skall så klart bli intressant att se vad villkoren är och sannolikt så kommer nyemissionen att hålla tillbaka kursen under ett tag framöver. Det kan så klart kommer lite nyheter från FDA-överklaganden som kan skjutsa upp kursen, men jag räknar inte med att det kommer att bli större överraskningar.

Det kan säkert vara så att Camurus är ett bra köp på dessa nivåer. Trots det så funderar jag lite smått på att minska. Anledningarna är framförallt att jag inte känner mig kompetent nog vad gäller teknik och regelverk, och att jag tycker att jag ligger väl tungt. Jag funderar fortfarande och jag kommer inte att göra något förhastat, tror jag.

När det kommer till Byggmax så har det kommit en del avvakta-analyser den senaste tiden. Jag har bara läst de korta sammanfattningarna. Min hyptoes är som jag skrivit många gånger tidigare att bolaget kan komma att omvärderas om det skulle visa sig att man kan visa tillväxt både vad gäller vinst och omsättning. Förväntningarna är ganska lågt ställda som jag ser det och det bör begränsa nedsidan. Det som lite grann har fått mig att fundera är när jag läser om den rena e-handlaren Bygghemma. Att allt mer av bygghandeln kommer att flytta ut på nätet känns mer eller mindre givet som jag ser det. Byggmax omnikoncept är intressant, men frågan är om det verkligen är ett omnikoncept eller om det är en e-handel och en brädgård som delar namn. Det kan bli bättre som jag ser det och jag är lite fundersam.

Inga kommentarer: