09 januari 2019

Camurus: Nu chansar jag

Idag så tyckte jag att det började rycka uppåt i aktien och eftersom jag tror att sannolikheten att ny information kommer att leda till en uppstuds är högre än att kursen kommer att pressas ner ytterligare så valde jag att chansa. De flesta vill inte hoppa på förrän åtminstone några av frågetecken har rätats ut och det kan säkert vara klokt på många sätt. Om många tänker så kommer det att leda till att det kan hoppa upp rätt ordentligt och det ganska fort, faktiskt för fort för min del. Jag sitter inte vid skärmarna hela dagarna och jag hade på så sätt inte kunnat hänga med. Av den anledningen så chansar jag och fyller på redan nu.

Det finns säkert de som tycker att detta är spekulation och det är också helt riktigt ur perspektivet att jag spekulerar i vad som kommer att hända den närmaste tiden. Man kan också vända på det och säga att det är en bedömning som bygger på att jag anser att den nedgång som FDA-besvikelsen orsakade inte helt och fullt motsvarade de egentliga konsekvenserna. Det återstår så klart och se. Extremt hög risk och det kan mycket väl gå ner ännu mer.Vi får se hur länge jag vågar ligga kvar. Om dagens uppgång håller i sig så skall jag försöka hänga med.

Det har också varit roligt att se att Byggmax har börjat trenda uppåt. Det kanske inte stämmer enligt alla sätt att se på saken, men de senaste dagarna så tycker i alla fall jag att det andas optimism. Det gäller så klart inte bara Byggmax utan många andra aktier också. Det är inte alldeles lång tid till att bolaget rapporterar Q4:an. Det ska bli riktigt intressant läsning. De relativt många butikerna som man annonserat att man ska öppna under året kommer att ge tillväxt. Precis som jag har skrivit tidigare så tror jag att det finns möjlighet att Q4:an kan överraska positivt. Om siffrorna dessutom visar att Skånska Byggvaror-stålbadet börjar närma sig slutet så kan det nog få en och annan att tänka om kring bolaget. Att man experimenterar med att sälja trädgårdsvaror tror jag har fallit väl ut och eventuellt så säger man någonting om det i nästa kvartalsrapporten. Om jag väljer att se allt rosenrött för att jag redan har tankat en massa aktier eller om det verkligen ser bra ut (i förhållande till kursen) återstår att se. Det känns dock ganska bra att det inte finns risk för FDA-besvikelser.

Inga kommentarer: