08 juni 2017

Hövding: Var säljer man?

Naturligtvis sker en hel del av försäljningen av Hövdingar via olika onlinehandlare, men merparten sker i fysiska butiker. Idag så roade jag mig med att titta var i Sverige och Europa som de olika återförsäljarna finns.

Regionen Malmö/Köpenhamn utgör centrum för försäljningen. Det är inte så förvånande med tanke på att bolaget finns och har alltid funnits i Malmö. Man kan välja att se det på lite olika sätt, men ett sätt att se på det är att med tiden så ökar försäljningen och intresset för produkten. Ju fler man ser som använder produkten, desto större är chansen att man själv köper en...skulle man kunna säga om man väljer att se det på den ljusa sidan.

Sett i ett europeiskt perspektiv så bör det finnas en jättepotential i Tyskland, Holland och Storbritannien. Om det finns 66 återförsäljare i lilla Malmö så borde det kunna finnas över tusen bara i Tyskland. Nu är förvisso Malmö speciellt eftersom det är Hövdings hemmaplan. Det är dock inget som hindrar att produkten inte bara säljs i cykelaffärer utan att den även säljs i olika typer av designbutiker, t ex DesignTorget eller motsvarande.Det som är intressant med Hövding är att man på klassiskt manér har börjat med hemmamarknaden och successivt byggt på. Man håller förmodligen så pass högt pris att det är ganska intressant för återförsäljare att vara återförsäljare och i takt med att man får ner produktionskostnaderna så kommer det att bli än mer intressant. Det är möjligt att man i framtiden kan ha olika typer av produkter, en lite större bulkigare variant som säljs till ett lägre pris och en mer slimmad version som säljs till ett något högre pris. Eventuellt låter man nuvarande produkt att leva vidare att leva vidare parallellt med den kommande. Apropå den kommande versionen så tycker jag att det varit väldigt tyst kring framtida produkter. Det finns säkert pågående utveckling, men när man planerar att lansera en ny version har jag inte sett någon information om.