03 juli 2007

Trelleborg - överreaktion?

Jag skrev i ett tidigare inlägg om att det kunde vara så att marknaden överreagerade på den information som släpptes rörande Trelleborgs inblandning i karteller. Om jag minns rätt så var det bl.a. ett franskt och ett amerikanskt dotterbolag som anklagades för att ha varit inblandade i oegentligheter och att Trelleborg därför riskerade att få betalade häftiga skadestånd.

Vid ett flertal tillfällen tidigare har jag försökt hålla mig framme när bra och lönsamma bolag faller kraftigt. Om jag haft tur och mitt bottenfiske lyckas (jag lägger nämligen riktigt låga bud när jag ser att det barkar nedåt) så sitter jag kvar i båten tills intresset dött och aktien sakteliga letar sig uppåt igen. Allting bygger på att jag tror att media i kombination med stop-loss och folks riskaversion kan leda till att marknaden överreagerar.

I fallet med Trelleborg så fick jag inga aktier. Jag var lite för snål. Akiten har repat sig något och jag tror att det förmodligen kommer att visa sig att Trelleborg var ett bra köp den dagen som den rasade 9%, förutsatt att man hade is i magen och köpte lågt.
Nedan finns en graf som visar Trelleborgs kurs (grå) de tre senaste månaderna och OMX-index (OMXSPI) (blå).



mvh Charlie

1 kommentar:

Anonym sa...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.