20 juli 2007

Om entreprenörskap

Många ekonomibloggar handlar om att tjäna pengar. Från början var tanken att denna blogg skulle handla enbart om aktiemarknaden, men eftersom både jag och ni läsare verkar vara minst lika roade av att läsa om olika idéer på hur man kan tjäna pengar så har jag bestämt mig för att bredda spektrat på bloggen till att också innefatta tips och idéer kring entreprenörskap.

Det finns olika sätt att se på entreprenörskap. För vissa är entreprenörskap att skapa stora företag medan det för andra mer handlar om att finansiera en hobby. Jag tror att det redan från början är bra om man kan sätta upp mål för vad man egentligen vill uppnå. Detta är särskilt viktigt om man är en grupp som skall genomföra någonting tillsammans. Precis som mål är viktigt, är även en genomförandeplan viktig. Vad krävs för att jag/vi skall nå målen? Måste vi göra investeringar? Hur mycket tid måste vi investera i projektet? Är det värt besväret?

En bra idé om man skall dra igång ett projekt är att skriva en affärsplan. Det viktiga är inte att man har en affärsplan utan att man har skrivit en affärsplan. Med detta menar jag att under tiden som man skriver en affärsplan så konkretiseras en massa idéer som man har och en del saker som man inte tänkt på innan kommer upp. På Connect Sveriges hemsida finns det bra information om hur man kan gå tillväga när man skall skriva en affärsplan och en massa annan intressant information.

Lycka till med era idéer!

mvh Charlie

Inga kommentarer: