10 januari 2024

Dustin Group, Calliditas, Pricer: Minskningar och nytt innehav

Det har hänt ganska mycket i portföljen den senaste tiden och idag är inget undantag. Dustin levererade en bra rapporten. Man guidade positivt för framtiden och eventuellt så såg en och annan på marknaden en riktningsförändring när det kommer till marginalutvecklingen. Jag har inte läst i detalj tyvärr än, men det är två saker som jag tagit med mig. Kursreaktionen blev ganska häftig som jag ser det och jag valde att sälja hälften. Om det blir en rekyl imorgon så kanske jag plockar upp några aktier, men jag tror inte att det blir så. Sannolikt kommer jag att ligga kvar med de aktier som jag har ett ganska bra tag och det som skulle kunna hända är att jag fyller på med aktier om det blir en kursnedgång.

Calliditas har jag handlat fram och tillbaka den senaste tiden och idag så valde jag att minska en del. Fill or kill-podden pratar om Calliditas på ett ganska balanserat sätt tycker jag. Det är ett ganska svårt case på så sätt att det verkar finnas en väldigt stor efterfrågan och man har många godkännanden på plats, men man ska ta sig an den amerikanska marknaden på egen hand, vilket verkar svårt. Att man utsett en ny person som ansvarig för USA känns också något oroväckande. Det känns som ganska hög risk som jag ser det och jag känner att jag inte bör ligga för tungt. Även om jag minskat idag så är innehavet ett normalstort innehav i min portfölj. Om det blir en allmän nedgång så är det inte omöjligt att jag plockar upp ytterligare aktier.

Pricer har jag läst om en del på sista tiden och jag hade tänkt fiska upp några aktier om kursen gav sig av nedåt. Efter att ha minskat i både Dustin och Calliditas så tyckte jag att det kunde vara på sin plats att köpa en första omgång. Det är mycket möjligt att jag köper ytterligare aktier innan rapporten kommer. Att jag från början fick upp ögonen för bolaget är tack vare att jag läst intressant inlägg från Olle på X (twitter). Sannolikt kommer inte innehavet att bli ett av mina större innehav för jag tycker att det är för hög risk, men jag siktar på att öka från dagens nivå.

Det som eventuellt skulle kunna hända imorgon är att jag köper tillbaka mina Dustin-aktier om det blir rekylkollaps, men det är inget jag räknar med egentligen. Om Pricer sticker ned så kanske jag ökar. På samma sätt så kanske jag ökar i Smart Eye om läge uppstår. Vi får se. 

Inga kommentarer: