17 januari 2022

Calliditas, Camurus: Risk /Reward

Jag tror eventuellt att nedgången kan komma att fortsätta och av den anledningen så funderar jag ganska mycket för tillfället på vad jag eventuellt skulle kunna köpa. Det är inte helt enkelt. De innehav som jag tror på - Byggmax, TUI, Scandic Hotels m fl - ligger redan i portföljen och det känns inte helt motiverat att öka ytterligare. Det möjligt att jag resonerar fel, men det är som jag ser på det.

En aktie som jag inte riktigt kan släppa tankarna på och som jag har ett väldigt dubbelt förhållande till är Calliditas. Efter att kursen dök inför FDA-beskedet så var jag inne på att jag skulle sälja, men vänta till FDA-beskedet kom. Nu har beskedet kommit och kursen har repat sig, men jag har numer bytt fot och funderar snarare på att köpa mer än att sälja. Mina tankar är i korthet att FDA-godkännandet bör medföra att nedsidan är begränsad. Det skulle förvåna mig om kursen går under 85-90 SEK om ingenting helt oväntat händer (vilket så klart kan hända). Uppsidan tror jag mycket väl kan vara 150-200 SEK om det visar sig att försäljningsprognoserna inte revideras ned och om det kommer tecken som visar att de sannolikt kommer att slå in. Ytterligare en trigger skulle kunna vara ett godkännande i Europa, vilket inte känns osannolikt. Det skulle inte förvåna mig mycket om det skulle komma insiderköp. Eventuellt hade det kunnat sätta fart på kursen. Det är inte omöjligt att jag försöker fånga upp några ytterligare aktier strax över 100-lappen innan rapporten kommer. Vi får se.

Camurus är en annan aktie som jag har i portföljen och som jag också har börjat fundera kring. Det är ganska oklart kring hur bolaget skall komma vidare i USA. Om det skulle komma positiva nyheter eller någon form av klargörande så tror jag att det skulle göra positivt avtryck i kursen. Det är svårt att förutspå när någon sådan positiv nyhet kan tänkas komma, men jag känner mig ganska positiv och jag tycker att det skulle kunna vara intressant att köpa på nuvarande nivåer. Det är möjligt att jag köper. Anledningen till att jag funderar på att köpa är att jag tycker att risk/reward ser ganska intressant ut.

För inte så länge sedan så var jag inne på att jag skulle sälja båda ovanstående innehav så det har blivit en helomvändning. Det kan mycket väl bli ytterligare helomvändningar, men just nu så funderar jag på att öka i biotech, men det blir en dans nära utgången.

Inga kommentarer: