28 september 2020

Scandic Hotels: Anders Nissen och the Economist

I senaste numret av the Economist ges en ganska bra och intressant sammanställning av hur det egentligen står till när det kommer till Covid 19. Jag hade hoppats att det skulle gå över fortare än vad det faktiskt har gjort och det var ett misstag. Det är inte helt enkelt att tajma marknaden och i detta fall så var jag väl snabb. Jag trodde att resandet under sommaren skulle få till effekt att affärsresandet inom Sverige skulle ta fart. Det var fel och det kommer att ta längre tid än vad jag hade trott. Jag trodde också att restriktionerna skulle lättas, vilket tyvärr visade sig vara önsketänkande. Om jag skall försvara mig själv lite så kan det fortfarande bli en helt OK affär, men det gick inte riktigt så som jag hade trott.

Om man vill skapa sig en hygglig uppfattning om Covid 19 och om hur det står till med hotellbranschen så tycker jag, förutom the Economist, att poddavsnittet med Anders Nisson, VD Pandox, i Hansén och Olavi-podden är riktigt bra. Det är klart att Anders Nissen pratar i egen sak, men jag tycker att mycket av vad han säger är väldigt vettigt. Jag blir inte avskräckt av att lyssna på vad Anders Nissen säger, dock så blir jag mer intresserad av att investera i Scandic Hotels än i Pandox pga att Scandic är exponerade mot Norden som jag tror ligger hyggligt långt fram när det kommer till Corona-spridningen. Det är möjligt att det är fel och det är möjligt att jag får tänka om kring det. En annan sak som gör att jag är lite tveksam till Pandox är att jag tycker att bolaget är mer svåranalyserat än Scandic. Pandox ligger dock absolut på listan över intressanta bolag att ta in i portföljen. 

Jag funderar på att göra ett litet byte i portfölj. Eller egentligen ett ganska stort byte faktiskt. Det jag funderar på är att sälja mina Green Landscaping och istället köpa mer Scandic Hotels (eller eventuellt Pandox). Det är så klart fel ur ett riskspridningsperspektiv och det är säkert så att jag försöker kompensera för mitt misstag genom att satsa ännu mer pengar. Det kan bli en riktigt dyr historia att kasta bra pengar efter dåliga pengar, men jag har också erfarenhet av att det blir riktigt bra, t ex Byggmax.   

2 kommentarer:

Stefan sa...

Hej!
Bra avsnitt med Anders Nissen han verkar ha bra koll

Charlie sa...

Håller med!