10 januari 2020

Camurus: FollowTheMoney

Martin Nilsson och Joakim Rönning (hoppas att det blev rätt på namnen) från Nyhetsbyrån Direkt har ganska nyligen dragit igång en podd som jag tycker är väldigt trevlig och värd att lyssna på. Det som jag gillar med podden är att man har valt ett lite annat grepp jämfört med många andra finanspoddar, nämligen ett tydligt tema för varje avsnitt. Det är klokt på många sätt tycker jag, dels blir avsnitten relevanta under längre tid, dels så sticker man ut jämfört med de flesta andra poddarna som många gånger fokuserar på senaste veckans nyheter (vilket förvisso också kan vara intressant), vilket riskerar att bli mer av samma istället för intressant.

Ett avsnitt som är relevant för den som tycker att Camurus är ett spännande bolag är avsnitt 4 "Fentanyl: Kinas opiumrevansch och en amerikansk epidemi". I den får man en intressant genomgång av den opiodkris som härjar i USA. Tyvärr är det sällan så att händelser som sker successivt i små steg får speciellt mycket uppmärksamhet i media och opiodkrisen i USA tycker jag är ett bra exempel. Tio miljoner människor eller fler är påverkade av den kris som pågår i USA och även om vi kanske har sett toppen (eftersom det som jag förstår inte längre är lika lätt att skriva ut smärtstillande till patienter i USA) så är det tyvärr sannolikt så att problemen kommer att kvarstå under lång tid framöver. Lidandet är förstås väldigt stort och att man har deklarerat krig mot knarket är fullt förståeligt.

Podden är dock ingen podd som kastar fram aktietips även om börsbolag som är relevanta i sammanhanget nämns. Det tycker jag på många sätt är ganska skönt faktiskt. Jag börjar gärna med de stora dragen och mejslar det finstilta på egen hand.

Det skall bli intressant att följa Camurus under de kommande året. Jag tycker att det känns lovande på många sätt. Om tillfälle dyker upp (tex i form av en videopresentation) så skall jag försöka skapa mig en bättre förståelse, dvs mejsla lite bättre än vad jag gjort hittills.

FollowTheMoney når man bl a genom länken nedan: 
https://podcasts.nu/poddar/followthemoney

1 kommentar:

Brenda greg sa...

Jag är överväldigad när jag delar min erfarenhet här för att låta hela världen veta om en man som räddade min relation och denna stora man heter Dr. IZOYA. Han har verkligen visat mig genom att föra tillbaka min ex-älskare som lämnade mig och lovar att aldrig återvända till mig igen helt enkelt för att han började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen. Med detta har jag insett att det att ge Dr. IZOYA-detaljer till världen kommer att göra mycket bra för dem som har brutit hem eller förhållanden för honom att fixa det trasiga förhållandet eller äktenskapet till er. Du kan nå honom via hans e-postadress: drizayaomosolution@gmail.com. Ta kontakt med honom och se hur ditt problem kommer att lösas inom 24 timmar. Han är också specialiserad på följande frågor ...

(1) Du vill ha din ex tillbaka ..
(2) Du vill att män / kvinnor ska följa dig ..
(3) Du vill ha ett barn ..
(4) Du behöver andlig hjälp ..
(5) Sluta skilsmässan ..